Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cerattepe için Yeşil Artvin Derneği ile bir araya geliyor

        HABERTÜRK.TV

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Yeşil Artvin Derneği ile Cerattepe'de yapılması planlanan maden ocağı için Çankaya Köşkü'nde bir görüşme gerçekleştirildi. Artvin Belediyesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu" denildi.

        Cerattepe'de günlerdir süren protestoların temelinde maden ocağının çevreye vereceği zarar yatıyor. Yeşil Artvin Derneği üyeleri Başbakan Davutoğlu'na rahatsızlıklarını iletirken, Davutoğlu da maden ocağının ekonomiye sağlayacağı yarar ve çevre için duyarlılıklarını anlattı.

        Başbakanlık'taki toplantıya, Yeşil Artvinliler Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Artvin Valisi Kemal Çirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin CHP Milletvekilli Uğur Bayraktutan, AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

        İLK AÇIKLAMA ARTVİN BELEDİYESİ'NDEN

        Artvin Belediyesi'nin Facebook hesabından "Başbakanımızdan sevindirici haber" başlığıyla yapılan açıklamada orijinal haliyle şöyle denildi:

        "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

        Artvin Heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le İlgili bilgiler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna aktarıldı ve şu anda Çankaya Köşkünde Sayın Bakanlarla toplantı devam ediyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ