Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu'na katıldı

        Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kablan Duncan, Türkiye-Fildişi İş Forumu'nun kapanış konuşmasında, ülkelerdeki yatırım potansiyellerini ortaya çıkarmak ve faaliyet gösteren aktörleri daha iyi tanımak açısından oldukça etkili olduğunu belirtti.

        Duncan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda gün boyu devam eden forumun kapanışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara'ya teşekkür etti.

        İkili ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için kurumsal yapının önemine vurgu yapan Duncan, Türkiye ve Fildişi Sahili arasındaki bu ikinci forumun yatırımların hızlanması için ciddi bir fırsat sunduğunu ve faaliyet gösteren aktörleri tanımak açısından oldukça etkili olduğunu aktardı.

        Duncan, Fildişi Sahili'nin Vattara liderliğinde her gün daha önemli bir çekim merkezi haline geldiğine işaret ederek, ülke ekonomisinin de daha liberal ve dışa açılan bir ekonomi olma yolunda ilerlediğini anlattı. Fildişi Sahili'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik büyümenin yüzde 9 civarında olduğunu anımsatan Duncan, bu oranın daha da büyümesine büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

        DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan da burada yaptığı konuşmada, iş adamlarını bir araya getirme fırsatını elde ettiklerini ve birçok alanda iş görüşmeleri yapıldığını ifade etti. İki ülke arasındaki işbirliğinin aynı zamanda bölge ülkeleri için de faydalı olduğuna inandığını belirten Vardan, "Buradaki sorunları dinleyerek elimizden geldiği kadar milyonlara varan çalışmaları projeleri gerçekleştirme gayretinde olduk. İş yapabilmenin önünde hangi engeller var ise ülkelerin temsilcileri, ilgili bakanları tarafından bunların çözülmesini arzu ediyoruz. Aynı zamanda taraflar arasında teknoloji ve bilgi transferi için bir bilgi mekanizmasını kurulması ve bunları takip edecek ortak bir kuruluş olarak işkonseyimizi daha etkin kullanma konusunda hemfikiriz" diyerek sözlerini tamamladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ