Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sahte belgelerle girmeye çalıştığı için alınmamış

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Uluslararası Af Örgütü, Fadi Mansur adlı Suriyeli mültecinin 15 Mart 2015'ten bu yana Atatürk Havalimanı'nda tutulduğunu duyurdu. Mansur'un sahte belgeyle Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı için gözaltına alındığı, geldiği Lübnan'a geri geri gönderileceği için uluslararası koruma talebinde bulunduğu ve reddedilmesi nedeniyle açtığı davanın sürecinin beklendiği öğrenildi.

        Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli mülteci F.M'nin 15 Mart 2015'ten bu yana Atatürk Havalimanı'nda tutulduğunu duyurdu. Af Örgütü'nün açıklamasına göre Suriye vatandaşı Fadi Mansur, Ağustos 2012'de askerlik yapmamak için Suriye'den ayrıldı ve Lübnan'a gitti. Mansur, Lübnan'da yerel bir çete tarafından fidye için kaçırılıp rehin alınışının ardından 2014'te Lübnan'dan Türkiye'ye geldi. Türkiye'de bir ay kaldıktan sonra Malezya'ya gitti. Malezya'ya girişi sahte kimlik bilgileri kullandığı iddiasıyla reddedildi. Malezya yetkilileri Mart 2015'te Mansur'u Türkiye'ye geri gönderdi. Af Örgütü'ne göre Mansur, Atatürk Havalimanı'nda "Sorunlu Yolcular Odası"nda yaklaşık sekiz ay gözaltında tutuldu. Lübnan'a gönderilmeyi talep etti. 20 Kasım'da Lübnan'a hareket etti ancak ülkeye girişi reddedildi ve 21 Kasım'da tekrar İstanbul'a gönderildi. Mansur İstanbul'a gelmesinin hemen ardından bir kez daha gözaltına alındı.

        SAHTE BELGEYLE GİRMEYE ÇALIŞTIĞI İÇİN GÖZALTINA ALINMIŞ

        Fadi Mansur'un sahte belgeyle Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı için gözaltına alınarak geldiği ülkeye geri gönderileceği için uluslararası koruma talebinde bulunduğu, bunun da reddedilmesi nedeniyle açtığı davanın sürecinin beklendiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Atatürk Havalimanı'ndaki Göç İdaresi'nde tutulan Fadi Mansur'un devam eden mahkemesinin sonucuna göre Türkiye'ye girip girmeyeceğinin belirleneceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ