Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Hani'de bomba yüklü araç yakalandı

        Diyarbakır'ın Hani ilçesinde dün akşam saatlerinde Hükümet konağı yakınlarında park halinde bomba yüklü otomobil bulundu. Otomobile yerleştirilen mutfak tüplerinin içerisineki 150 kiloluk patlayıcı düzeneği, uzmanlarca etkisiz hale getirildi.

        Ankara'daki bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından, güvenlik güçleri bu konuda teyakuza geçerken, dün akşam saatlerinde Hani İlçesi'nin Hükümet konağı yakınlarında park halinde bir otomobil bulundu. Gerekli önlemi alan polisler inceleme yaparken, araçta bomba bulunması ihtimaline karşı bomba imha uzmanları çağrıldı.

        İlçeye giden bomba imha uzmanları araçta yaptıkları incelemede, otomobilin içerisine mutfak tüplerine yerleştirilmiş 150 kilo patlayıcı buldu. Araçtaki bomba düzeneği araçtan çıkarılırken, araç incelenmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne çekildi. Bombalı araç ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA: BOMBANIN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ ANMA PROGAMINDA PATLATILMASI DÜŞÜNÜLDÜĞÜ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR

        Valilikten yapılan açıklamada, Hani ilçesi Merkez Mahallesi Merkez Caddesi'nde devriye görevi yapan polis ekiplerinin, Hükümet Konağı'na 50 metre uzaklıkta park halinde şüpheli bir araç tespit ettiği belirtildi.

        Otomobilin bomba yüklü olduğunun tespit edilmesi üzerine olay yerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce bomba imha uzmanı ekip gönderildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

        "3 tüp içinde 150 kilogram patlayıcı bulunan araç, uzman ekiplerce çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu bombanın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi anma günü programında patlatılması düşünüldüğü değerlendirilmektedir. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen 1 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin dikkati sayesinde olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır."

        ŞÜPHELİ ARAÇ PLAKALARI AÇIKLANDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerde bombalı araç alarmına geçti. Bombalı araç ile saldırı istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tüm birimlerine gönderdiği plakalar üzerinde duyarlı olunmasını istedi.

        Edinilen bilgiye göre, teröristler tarafından patlatılmak üzere Diyarbakır merkez ve ilçelerinde bombalı araçların olduğu istihbaratını alan emniyet müdürlüğü tüm birimlerini bu araçlara karşı uyardı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bütün birimlere gönderilen yazıda teröristler tarafından patlatılmak üzere il merkezi ve ilçelere gönderilen 21 VD 260, 21 DR 725, 12 AL 223 ve 31 UH 934 araçların bomba yüklü olabileceği bildirildi. Bu araçların görüldüğü yerde kontrollü bir şekilde durdurulmasının talep edildiği yazıda, araçlar üzerinde tüm ekiplerin duyarlı olması istendi.

        Bombalı araçların olduğu istihbaratı üzerine Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerde geniş kapsamlı çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

        DHA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ