Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS ne zaman yapılacak? 2016 ÖSYM

        Memur olabilmek adına KPSS sınavı için bir yılını ayıran adaylar geri sayıma başladı. Sınava çok az süre kala artık son eksiklerini tamamlayan adaylar, 'KPSS sınavı ne zaman olacak?' sorusuyla sınav gününü son kez teyit edecekler.

        KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

        Başvuruları 31 Mart 2016 tarihinde sona eren Lisans KPSS sınavı, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçlarının duyurulması ise sınavdan 18 gün sonra, 9 Haziran tarihindeyapılacak.

        KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

        Öğretmen adaylarının alan sınavı olarak kabul edilenÖğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları tamamlandıktan iki ay sonra, 24 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanacak.

        DHBT SINAVI İÇİN TARİH 6 KASIM

        Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016tarihindeyapılacak. Bu sınavın başvuruları ise21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, KPSS’yekatıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adaylarınKPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumunakatılmaları zorunludur.

        ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM KPSS 22 EKİM'DE

        KPSS'ye önlisans ve Ortaöğretim'den girmek isteyen adaylar başvurualrını 09-24 Haziran tarihleri arasında yapacak. KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavları ise 22 Ekim 2016 tarihinde tamamlanacak. Bu sınavların sonucu ise 10 Kasım 2016'da açıklanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ