Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fethulah Gülen'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten dava

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        Paralel yapı lideri Fethullah Gülen'e Samanyolu televizyonunda yayınlanan bir konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle, 2 yıl 6 aydan, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan bir ihbarda, 8 Haziran 2015 tarihinde, Fethullah Gülen'in Samanyolu isimli televizyon kanalında yayınlanan bir konuşması sırasında, tehdit unsurları içeren "bu gün milleti kurban edenler, yarın olurlar millete kurban" ifadelerine yer verildiği belirtildi.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Savcısı Levent Kandemir, Fetullah Gülen hakkında, cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçundan, 2 yıl 6 aydan, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesine dava açtı.

        İddianamede, "Fetullah Gülen'in Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik sarf etmiş olduğu sözlerle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakla, şüphelinin yargılanmasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" ifadelerine yer verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ