Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'deki Zamantı Irmağı'nda kaybolan iki kardeş ölü bulundu

        Kayseri'nin Tomarza ilçesine bağlı Akmezar köyünde geçtiğimiz pazar günü düzenlenen 6'ncı Akmezar Köy Şenliği'ne katılan Ahmet ve Kemal Aslan kardeşler, balık tutmak için Zamantı Irmağı'na gitti.

        Görgü tanıklarının iddiasına göre, suya attıkları oltalarının çalılıklara dolandığını gören kardeşler, oltalarını kurtarmak için suya girdi. Kardeşleri en son suda görenler de daha sonra şenlik alanına döndü.

        Kardeşlerin şenliğe dönmemesi üzerine jandarma ekiplerine haber verildi.

        Olay yerine AFAD ve jandarma arama ve kurtarma ekipleri gönderildi. Arama ve kurtarma ekiplerinin, önceki gün akşam ve dün gün boyu ırmak çevresi ile suda yaptığı arama ve kurtarma çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

        Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, dün kendisinin de olay yerine gittiğini ve jandarma ile arama kurtarma ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirterek, Aslan kardeşlerden henüz bir haber amaladıklarını bildirdi.

        İKİ GÜN SONRA CESETLERİ BULUNDU

        Tomarza İlçesi'nde, Zamantı Irmağı'nda balık tutarken girdikleri suda kaybolan Ahmet (25) ve Kemal Aslan (27) kardeşlerin cesetleri, suda bulundu.

        Yaklaşık 1 yıl önce Konya'dan gelerek Tomarza'ya yerleşen bekar ve inşaat işçisi oldukları öğrenilen Ahmet ve Kemal Aslan kardeşler, balık tutmak istedikleri Zamantı Irmağı'nda kayboldu.

        Olay yerinde AFAD ve jandarma arama ve kurtarma ekipleri, pazar gününden beri talihsiz kardeşleri arama çalışması yaptı.

        Ekipler, bugün saat 11.30 sıralarında, Zamantı Irmağı'nda olay yerinden yaklaşık 200 metre ileride önce Ahmet Aslan'ın, ardından da 500 metre ileride Kemal Aslan'ın cesedini buldu.

        Arama çalışmalarını ırmak kenarında izleyen Aslan kardeşlerin yakınları, cesetlerin bulunmasıyla birlikte gözyaşlarına boğuldular. Jandarma ekiplerinin sakinleştirmekte zorlandığı yakınlarından bazıları da fenalık geçirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ