Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ege Denizi'nde mültecileri taşıyan tekne alabora oldu

        Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı sitenin haberine göre; Türkiye kıyılarından Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru yola çıkan, içinde 11 kişinin bulunduğu mülteci teknesi, şiddetli rüzgarla oluşan dalgalar nedeniyle alabora oldu.

        Bölgedeki balıkçıların bugün saat 06.00'da fark edip haber vermesi üzerine olay yerine giden Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, çalışma başlattı. Ters dönen tekneden suya düşen dört yetişkin erkek kurtarıldı.

        4 yaşlarında bir kız çocuğunun ise cesedine ulaşıldı. Kayıp olduğu belirlenen 6 kişinin bulunması için çalışma başlatıldı. Bölgede üç Yunan Sahil Güvenlik botu ile iki helikopterin arama kurtarma çalışması başlattı.

        SAATLER İLERLEDİKÇE ÖLÜ SAYISI ARTTI

        İlerleyen saatlerde bir erkek, bir çocuk ve bir kadının daha cesedine ulaşıldı. Önceden bulunan çocuk cesediyle birlikte ölü sayısı dörde çıktı.

        Kayıp olan üç kişinin halen arandığı belirtildi. Kurtarılan kaçakların Suriye ve Filistinli olduğu öğrenildi. Öte yandan; Bodrum'dan son iki gün içinde İstanköy (Kos) Adası'na botlarla 43 kaçağın geçtiği, Kuzey Ege'den ise Midilli'ye ise bu sabah 70 mültecinin ulaştığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ