Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Habertürk, Başbakan Binali Yıldırım'ın bir gününe tanıklık etti

        Türkiye 27 gün sonra referandum için sandığa gidecek. Meydanlar hareketlendi. Liderler sahaya indi. Günde birden fazla adreste vatandaşlarla bir araya geliyorlar.

        Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu, referandum için evet kampanyası yürüten Başbakan Binali Yıldırım'ın bir gününde yaşadıklarına tanıklık etti.

        BİR GÜNDE ÜÇ DURAK, ÜÇ DURAKTA SAYISIZ ZİYARET

        Başbakan Binali Yıldırım sabahın erken saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na gelerek Ardahan, Artvin ve Gürcistan seyahatleri için yola koyuldu. Başbakan Binali Yıldırım, Ardahan yolculuğu sırasında, "Vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ardahan'da ve Artvin'de. Bütün illerimize programlar yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bazı illere yapıyor. Bazı illere biz yapıyoruz." diye konuştu.

        'SES' İTİRAFI: NE YAPSAK FAYDASI YOK

        Sesinizi korumak için özel bir şeyler içiyor musunuz? sorusuna, Başbakan Yıldırım, "Ne yaparsan yap faydası yok, nefese kuvvet deyip işi halledeceğiz." dedi.

        KIYAFETLER NASIL SEÇİLİYOR?

        Kıyafetlerinizi nasıl seçersiniz? Eşiniz yardım eder mi? sorusuna Başbakan Yıldırım, "Bakıyoruz, sabah önümüze ne gelirse onu giyiyoruz. Hanım da destek oluyor bazen." diye konuştu.

        Başbakan'a her ziyaretinde farklı bakanlar eşlik ediyor. O bölgenin bakanları kesin yanında oluyor.

        KONUŞMA NASIL HAZIRLANIYOR?

        Başbakan Yıldırım, "Konuşma metni genel olarak üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde 'Selamlama' var. İkinci bölümde 'Referandum konuşması mesajları, iç siyaset, dış siyaset, terörle mücadele' var. Üçüncü bölümde de 'O ile yapılan yatırımlar' var. Kapanışta da tekrar halk oylamasını hatırlatma var." diye konuştu.

        HER İLDE SORUNLARI DİNLİYOR

        Başbakan Yıldırım, her ilde Valiliği ziyaret ediyor. Varsa sorun ve isteklerini değerlendiriyor. Önce Ardahan, sonra Artvin daha sonra Gürcistan Başbakan'ı ile Batum'da ikili görüşme yapan Başbakan Yıldırım, tekrar Ankara'ya döndü. Bir günde iki il ve bir yurt dışı ziyareti yapmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ