Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (23 Haziran 2017)

        15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla birlikte, ülke genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar devam ediyor. İşte FETÖ ile bağlantısı olan ya da örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi ve kurumlara yönelik operasyonlarda 23 Haziran 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        MANİSA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden biri tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Savcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin "Hilal" adıyla 16 Haziran'da düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan biri tutuklandı, 10 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (AA)

        YALOVA'DA FETÖ'YE FİNANS SAĞLAYAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle 4 kişi tutuklandı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgüte finans sağladıkları ve şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan H.D, C.T, S.D, M.B, K.K. ve K.Tnin Emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan H.D, C.T, M.B ile K.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken S.D, ve K.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ISPARTA'DA GÖREVDEN İHRAÇ EDİLMİŞ POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" telefonunda bulunduğu belirlenen ihraç edilmiş polis memuru tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "ByLock" kullandığı tespit edilen meslekten ihraç polis memurunu gözaltına aldı.

        Sağlık kontrollerinin ardından emniyette getirilen şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. (AA)

        ADANA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adana merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 3ü tutuklandı, 9u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖnün emniyet yapılanmasına yönelik Adana, Ankara ve Mersinde 8 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen, meslekten ihraç edilenler ve açığa alınanların da aralarında bulunduğu 12 zanlı, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 3ü tutuklandı, 9u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Haklarında yakalama kararı verilen bazı zanlıların ise arandığı öğrenildi. (AA)

        AYDIN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 8'i tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 13 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince 20 Haziran'da Aydın merkezli İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Mersin ve Ispartada haklarında yakalama kararı bulunan 23 zanlının adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

        Operasyonda, örgüte bağlı okullarda öğretmenlik yapan ve KHK ile meslekten ihraç edilen 13 kişi gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan 10 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilmişti. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA GÖZALTINDAKİ 11 ÖĞRETMENDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 öğretmenden 4'ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 20 Haziran'da gözaltına alınan ve daha önceden terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla meslekten ihraç edilen 11 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olduğu tespit edilen öğretmenler sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

        Öğretmenlerden 4'ü mahkemece tutuklandı, 7'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        ANTALYA'DA 2'Sİ KADIN 4 KİŞİ YAKALANDI

        Antalya'nın Kemer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2'si kadın 4 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) sözde "imamı" olduğu belirtilen eski komiser S.B'nin, 1 Haziran'da Kemer'de lüks bir otelde yakalanmasının ardından yürütülen soruşturma neticesinde, Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu otele operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, otelin sahibi Ahmet Ö, otel genel müdürü Gamze S, otelin muhasebe müdürü Cennet N. ve otel personeli Süleyman D. gözaltına alındı.

        FETÖ'ye üye olmak ile yardım ve yataklık suçlamalarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, S.B'nin otelde tatil yapmadığı, muhasebeci olarak çalıştığı iddia edildi.

        Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve komiser olarak görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) sözde "imamı" olduğu belirtilen eski komiser S.B, 1 Haziran'da Kemer'de lüks bir otelde yakalanmıştı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen S.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NE YÖNELİK OPERASYONDA REKTÖR SERBEST BIRAKILDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "üniversite yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "üniversite yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek'in de bulunduğu 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Hakkında yakalama kararı olan bir diğer şüpheli akademisyen de daha sonra gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

        Şüphelilerden 1i savcılıktan, 2si sevk edildiği mahkemece salıverildi.

        Aralarında Rektör Prof. Dr. Şimşekin de olduğu 4 kişi de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDI

        Terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantıları bulunduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen komiser Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, Enez ilçesine bağlı Abdürrahim köyü yakınlarında yaptıkları kontrolde, Van'daki görevinden ihraç edilen, FETÖ'ye üye olmak suçundan arama kaydı bulunan Murat Göldibi'yi yakaladı.

        Yakalanan şüpheli emniyetteki ifadesinin ardından adliye sevk edildi.

        FETÖ şüphelisi Göldibi çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        UŞAK'TA 4 ZANLI DAHA TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 zanlı daha tutuklandı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde Uşak, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Uşak, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de 20 Haziran'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklanmıştı.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilmişti. (AA)

        SİVAS'TA 1 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, bir öğrenci tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, üniversite öğrencisi S.S.A, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Gemerek ilçesinde gözaltına alındı.

        Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KAPATILAN BANK ASYA'NIN YÖNETİCİLERİNE YÖNELİK SORUŞTURMADA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bank Asya'ya yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 49 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında bankanın eski genel müdür ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 78 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı kapsamında 49 şüpheli yakalandı.

        Emniyette işlemleri tamamlanan 49 şüpheli Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

        Savcılık şüphelilerden 24'ünü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakırken, 25 şüpheliyi "terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

        Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sevk edilen şüphelilerden 12'sinin adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik, 13 şüphelinin ise tutuklanmasına hükmetti.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, Bank Asyanın 2014 sonrası ile TMSFye devredilmesine kadar olan dönemde görev yapan aralarında üst düzey yönetici, genel müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 78 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli Aydın, Bursa, Kahramanmaraş Konya, Manisa, Ankara ve İzmirde 70 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 49 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        GAZİANTEP'DA 4 ŞİRKETE YÖNELİK OPERASYONDA SERBEST BIRAKILAN ZANLI, İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlandığı iddiasıyla 4 şirkete yönelik operasyonun ardından serbest bırakılan zanlı, itiraz üzerine tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 16 Haziran'da "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "örgüte finansal destek" sağlandığı iddiasına ilişkin kent merkezinde faaliyet gösteren 4 şirkete yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

        Operasyonda gözaltına alınan Mehmet Inın çıkarıldığı mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına Başsavcılıkça itiraz edildiği belirtilen açıklamada, itirazı değerlendiren mahkemenin karanının ardından zanlının tutuklandığı kaydedildi.

        Kent merkezinde faaliyet gösteren 4 şirkete 16 Haziranda operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklanmış, Mehmet I. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        İZMİR'DE 15 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmalarının ardından adliyeye sevk edilen 19 kişiden 15'i hakkında tutuklama karar verildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında KHK ile kapatılan 3 vakfın yönetici ve çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan 15'i "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklananlar arasında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen bazı şüphelilerin olduğu belirtildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 5'İ KADIN 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 5i kadın 15 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilenlere yönelik Ereğli ilçesinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, 5'i kadın 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, cep telefonu, bilgisayar ve bazı dokümanlara el konuldu.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        KOCAELİ'DE TÜBİTAK ESKİ ÇALIŞANI OLAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen TÜBİTAK'ın eski çalışanı 6 kişiden 2'si tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri daha önce TÜBİTAK'ta çalışan terör örgütünün güdümünde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 6 kişiyi Kocaeli, Uşak ve İstanbul'da düzenlediği operasyonlarla gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 6 kişiden A.H.Ö ve A.A. tutuklanırken, A.G., K.A.T., Ü.G. ve T.T. ise yurt dışına çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

        BALIKESİR'DE 1 ZANLI TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüte üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.

        Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgüte üye olmak suçundan H.T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bunun üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, H.T'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DAHİL 6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üniversite yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'in de olduğu 6 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Dün gözaltına alınan ve aralarında Prof. Dr. Osman Şimşek'in de olduğu 6 zanlı adliyeye sevk edildi. (AA)

        DENİZLİ'DE BYLOCK KULLANAN 8 ZANLI TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen farklı meslek gruplarına mensup 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Çilimli cezaevine gönderildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında özel güvenlik görevlisi ve serbest meslek mensubu olan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

        Emniyetteki sorguları tamamlanan 10 kişi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAVCI ERLERE BERAAT KOMUTANLARINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Gayrettepe'deki Türk Telekom binasını ele geçirmeye teşebbüs eden 5'i tutuklu 13 askerin yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tutuksuz olarak yargılan 5 erin beraatini, komutanlarının anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, FETÖ üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        ADANA MERKEZLİ OPERASYONDA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 kişi adliyeye gönderildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik Adana, Ankara ve Mersin'de 8 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen, meslekten ihraç edilenler ile açığa alınanların da aralarında bulunduğu zanlılar, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Haklarında gözaltı kararı verilen bazı zanlıların ise arandığı öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 20 ASKERE TUTUKLAMA

        Konya merkezli 32 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 65 askerden 20'si tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen, örgütle bağlantılı oldukları değerlendirilen 70 askerden 5'i daha yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 20'si tutuklandı, 45'i ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına ilişkin "Anayasa'yı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan", "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından başlatılan soruşturmaya, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen ve bildiklerini anlatan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda yön verilmiş, TSK'da görevli rütbeli askerlerle birebir görüşme yapan örgütün "mahrem asker abileri"nin ifadeleri doğrultusunda bazı askeri personel deşifre edilmişti.

        7 Haziran'da, Konya merkezli 32 ilde örgütle bağlantılı oldukları öne sürülen biri binbaşı, ikisi yüzbaşı, 49'u üsteğmen, 12'si teğmen, 6'sı astsubay olmak üzere 70 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerden 60'ı yakalanmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.

        REKLAM

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 8 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 8 kişinin evlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar, örgütün haberleşme sistemi olan Bylock kullandığı tespit edilerek tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ