Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne'de haciz ŞOKU

        Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Edirne Vergi Dairesi Başkanlığınca belediye hesaplarına haciz konulması nedeniyle sözleşmeli 400 kadar personele maaşlarını ödeyemediklerini söyledi.

        Sedefçi, ''belediye hesapların haciz konulmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak ve Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan'ın rolünün olduğunu'' iddia ederek, ''buna rağmen yapacağı hizmetleri engelleyemeyeceklerini, en çok zabıta, bando, park ve bahçelerde çalışan işçilere maaş ödeyemediği için üzüldüğünü'' kaydetti.

        Edirne Belediyesinin bankada 650 bin YTL'si bulunduğunu ve haciz konulduğu için bu paradan yararlanamadıklarını anlatan Sedefçi, ''Edirne halkına yapacağım hizmetlerden beni kimse engelleyemez. Para bulacağım. Şu anda 900 bin YTL borcum var. Bunun taksitlendirilmesi için girişimlerde bulunduğumuz halde bir sonuç alamadık'' dedi.

        Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğünün su faturalarının tahsilatında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Edirne Valiliğince yapılan incelemenin tamamlandığını ifade eden Sedefçi, yapılan inceleme sonucunda 27 kişinin dosyalarının savcılığa verildiğini bildirdi.

        ÇÖPLÜK YERİ TARTIŞMASI

        Çevre ve Orman Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Edirne'de çöplerin toplanacağı yeni bir yer bulunması çalışmalarından halen bir sonuç alamadıklarını da anlatan Sedefçi, ''Geçtiğimiz günlerde bir vali yardımcısının çöplük konusunda yaptığı açıklamaları bir talihsizlik olarak niteliyorum. Halen kullanılmakta olan çöplük, artık kentin çöplerini toplamaya yetmiyor. Bu nedenle çöplük arayışımız sürüyor. Bu sorunu Edirne Valisi Nusret Miroğlu, belediye, Tarım Müdürlüğünce çözmek zorundayız'' dedi.

        SEDEFÇİ'NİN BULGARİSTAN ZİYARETİ

        Geçen hafta Bulgaristan'da Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Smolen Valisi Petr Fidanov ve Belediye Başkanı Dora Yankova, Çepelere Belediye Başkanı Todor Bozukov, Madan Belediye Başkanı Valentin Gadeev, Filibe, Vidin ve Belogradçik belediye başkanlarıyla görüştüğünü belirten Sedefçi, yapılan görüşmelerde bir çok konuda işbirliği kararı aldıklarını kaydetti. Bulgaristan'daki temasları sırasında Meriç Nehrinin ıslahı, sivri sinekle mücadele, Bulgaristan'da Türk mezarlığının ve Edirne'de de Bulgar mezarlığının onarılması konusunda anlaştıklarını ifade eden Sedefçi, ''Kırcaali Belediye Başkanı Aziz, Edirne Belediyesinden peyzaj konusunda destek istedi. Biz de kendilerine bu doğrultuda destek vereceğiz'' diye konuştu. -

        MİLLETVEKİLİ: ''İLİŞKİM YOK''

        Bu arada AK Parti Edirne milletvekili Necdet Budak, Edirne Belediyesi hesaplarına haciz konulmasıyla ilgili bir ilişkisinin olmadığını belirtti. Vergileri Maliye Bakanlığının topladığını ifade eden Budak, ''Edirne Belediyesinde yaşananlarla bir ilgim yok. Bu Maliye Bakanlığı ile Belediye arasında olan bir olay'' dedi.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ