Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay'dan Erke açıklaması

        Genelkurmay Başkanlığı, 'kuvvet makinesi' ürettiğini iddia eden Erke şirketiyle TSK'nın bilgisi ve ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Erke'nin danışmanı Uğural, "TSK'nın bilgisi var" demişti

        Genelkurmay Başkanlığı, 'petrol, su, gaz kullanmadan enerji üreten kuvvet makinesi' yaptıklarını açıklayan Erke A.Ş.'nin danışmanı emekli Tümgeneral Çetin Uğural'ın, projeden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de (TSK) haberinin olduğu yönündeki iddiasını yalanladı. Erke'nin tartışma yaratan icadıyla ilgili olarak Genelkurmay'dan dün yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "23 Kasım 2006'da bazı basın yayın organlarında, bir şirket tarafından icat edildiği belirtilen bir cihaz hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bilgisi olduğuna dair haberler yer almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin konu hakkında ne bilgisi ne de ilgisi bulunmaktadır." Salı günü eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı da dahil 10 emekli paşanın katılımıyla 'kuvvet makinesi' icat ettiğini açıklayan Erke'nin danışmanı emekli Tümgeneral Çetin Uğural, projeden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberinin olduğunu iddia etmişti. Uğural, buluşu gizlilik ve emniyet açısından açıklamadıklarını söylemişti.

        Bursalı usta da sahiplendi Bu arada Denizlili fırıncı Fahri Akan'dan sonra Bursalı oto elektrik ustası Ferhat Özpınar da 'kuvvet makinesi'ni sahiplendi. Özpınar, 1992'de gerçekleştirdiği 'elektrik enerjisinden elektrik üretme ve üreme sistemi' adını verdiği buluşun patentine de sahip olduğunu öne sürdü. Özpınar, yasal haklarını kullanacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ