Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çay tost ve beraatimi istiyorum

        Gökay USANMAZ AHT İSTANBUL

        Oda TV davasından 342 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci yazar Nedim Şener, erken saatlerde Bakırköy Adliyesi'ne getirildi. Saati 10.45'te görülecek duruşma öncesi Şener, bekleme noktasına alınırken avukatı Yücel Döşemeci, Hâkim Hasan Gülver ile göreşerek, "Sabah Silivri'den çok erken saatte yola çıkıyorlar ve aç geliyorlar. Jandarmaya söyleyin, bari bir tost yesin. Ağır cezada bile buna izin veriyorlar" dedi. Hakim Gülver de Nedim Şener'den jandarmanın sorumlu olduğunu belirterek, "Ben nasıl izin vereyim?" yanıtını verdi.

        Avukat Yücel Döşemeci, bunun üzerine, "Karısı bir tost alsın gelsin. Karısının zehirleyecek hali yok ya. Siz söylerseniz iyi olur. Nedim genç olduğu için kabul etmiyor. Zaten süzülmüş gitmiş durumda" diye konuştu. Hâkim Hasan Gülver de mübaşire, "Bir tost yaptır. Bir de çay getir. Yesin ve duruşmaya çıksın" şeklinde talimat verdi. Mübaşirin tost ve çayı getirmesinin ardından da Şener'i Silivri Cezaevi'nden getiren jandarmaların komutanı, Hakim Gülver'e "Adliye tostu mu?" diye sordu. Hâkim Hasan Gülver'in "Evet" demesi üzerine de tost ve çay, Nedim Şener'e verildi. Şener tostunu yedikten sonra izleyiciler salona alındı.

        GİZLİLİK YOK

        Nedim Şener ilk 3 Kasım 2010'da yayınlanan "Siyah Çanta Odada Yoktu" başlıklı haberi nedeniyleydi. Haberde Devrimci Karargah duruşmasının tutuklu sanığı Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'yla birlikte görev yapan Nazmi Ayan'ın ifadelerine yer verilmişti. Nazmi Ayan ifadesinde, Hanefi Avcı'nın odasında kasetlerin içinde bulunduğu çantanın olmadığını iddia ediyordu. Soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle 4.5 yıla kadar hapis cezası istenen Nedim Şener, Nazmi Ayan'ın ifadesinin Eskişehir'deki bir soruşturmada alındığını, bu soruşturmayla ilgili gizlilik kararı bulunmadığını anlattı. Hâkim Hasan Gülver, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmada gizlilik kararı olup olmadığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

        İKİNCİ DURUŞMADAN BERAAT

        Nedim Şener'in ikinci duruşması Yol-İş Sendikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaptığı, 28 Aralık 2009'da yayınlanan haber nedeniyleydi. Haberde yolsuzluk iddialarıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporundan bahsediliyordu. Nedim Şener savunmasında haberde yer alan bilgilerin bir gün önce Anadolu Ajansı tarafından servis edildiğini söyledi. Hâkim Hasan Gülver, haberin suç unsuru oluşturmadığını belirterek Nedim Şener'in beraatine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ