Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir bombacısı yaptıklarından pişman değilmiş

        Mehmet İNMEZ -AHT

        İzmir polisi tarafından eylem hazırlığındayken üzerindeki bomba ile gözaltına alınan PKK'lı bombacı U.Ç'nin terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın emri ile eylem yapmak için gönderildiği ortaya çıktı. Örgütün 20 bombacısından biri olan ve 6 yıl dağda kalan U.Ç, 'Ben PKK'lım. Teröristim ve konuşmam. Yaptıklarımdan pişman değilim' dedi. İki gün boyunca dağlık alanda yapılan aramalarda ele geçirilen bomba miktarı da 22 kilograma ulaştı.

        EYLEME GİDERKEN YAKALANDI

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pazar günü yaptıkları istihbari çalışma sonucunda, PKK'nın Diyarbakır sorumlusu U.Ç'nin (26) İzmir'e bombalı eylem yapmak için geldiği ihbarını alarak harakete geçti. U.Ç'yi kente girişte takibe alan ekipler, Gaziemir Evka 7 Mahallesi girişinde operasyonla gözaltına aldı. Bomba uzmanı ekiplerin 20 dakika inceleyerek açtığı sırt çantasında yapılan aramada 2 kilogram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirilmişti.

        22 KİLOGRAM PATLAYICI ÇIKTI

        Gözaltına alınan zanlıların Gaziemir Mezarlığı yakınında bulunan ormanlık alanda gizlendiğini de belirleyen polis, 50 kişilik ekip ve bomba uzmanı köpeklerle iki gün boyunca arama yaptı. 4 ayrı yerde yapılan aramada toprağa gömülü 22 kilogram patlayıcı bulundu.

        PİŞMAN DEĞİLMİŞ

        Emniyette işlemleri tamamlanan U.Ç., sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Emniyet binasından çıkarken soğukkanlılığıyla dikkat çeken bombacı U.Ç.'nin, "Yaptıklarımdan pişman değilim. Ben PKK'lıyım, teröristim, konuşmam" dediği öğrenildi.

        KARAYILAN'IN EMRİ İLE GÖNDERİLMİŞ

        Polis yaptığı araştırmada, bombacı U.Ç'nin örgütün 20 uzman ve tecrübeli bombacısından biri olduğunu, örgüt liderlerinden Murat Karayılan'ın emri ile İzmir ve diğer illerde bombalı eylemler yapmak için gönderildiğini tespit etti. U.Ç.'nin hedefinin asker ve polise ait binalar ile alışveriş merkezleri olduğu öğrenildi. U.Ç.'nin, Gaziemir ilçesini çok sayıda askeri birliğin olması ve polis araçlarının da geçiş güzergahında bulunması nedeniyle hem gizlenmek hem de eylem yapmak için seçtiği belirlendi.

        MALZEMELER POLİSİ ŞAŞIRTTI

        Bombacının 22 kilogram patlayıcıyı 15 ayrı eylemde kullanmak üzere cep telefonu, kola kutusu, piknik tüpünün içerisine özel düzeneklerle yerleştirdiği belirlendi. Bombanın gücünü artırmak içinde, çivi ve gübre gibi maddeleri almak için liste yaptığıda belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ