Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Milli kayakçı balkondan düşüp öldü

        Orkun ÇİZMELİ-AHT

        Erzurum'da milli kayakçı ve aynı zamanda üniversite öğrencisi Pınar Sevil Yalçınkaya, sofra bezini balkondan silkelerken 9 katlı binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetti.

        Yakutiye ilçesi Yoncalık Mahallesinde dün akşam (Perşembe) saat 20.30 sıralarında, Yakutiye Apartmanında ailesi ile birlikte oturan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Sevil Yalçınkaya, sofra bezini silkelemek için altıncı kattaki evinin balkonuna çıktı. Sofra bezini silkelerken dengesini kaybeden genç kız, balkondan aşağı düşerek beton zemine çakıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kız, kısa süre sonra hayatını kaybetti. Pınar Sevil Yalçınkaya'nın cesedi, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

        Olay sırasında evde olmadığı öğrenilen baba İsmail Yalçınkaya, kızının ölüm haberi üzerine gittiği hastanede, 'Kızım Mühendis olacaktı' diyerek gözyaşı döktü. Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Pınar Sevim Yalçınkaya'nın arkadaşları tarafından çok sevilen bir kişi olduğu öğrenildi. Yaşama talihsiz bir şekilde veda eden genç kızın sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştığı son yazılar dikkat çekti.

        Genç kız sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, "Bazen en iyi seçim vazgeçmektir. Yola yine devam edersin ve hayat sana vazgeçtiklerinle değil seçtiklerinle ilgilenme kararlılığını öğretir. Çünkü; geriye bakarak ileriye yürüyemezsin" yazısını paylaştı.

        MİLLİ KAYAKÇIYDI, GELECEK VAADEDİYORDU

        TEDAŞ kayak kulübü sporcusu ve milli kayakçı Pınar Sevil Yalçınkaya'nın talihsiz ölümü, kayak camiasını da yasa boğdu. Yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenaze, Lalapaşa Camii'nde kılınan ikindi namazına müteakip toprağa verildi. Genç kızın babası İsmail Yalçınkaya ile diğer yakınlarının hazır bulunduğu cenaze törenine, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar ile AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç da katıldı. Pınar Sevil Yalçınkaya, kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı Söğütlü Köyünde toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ