Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 484 milyon TL ceza bile dolandırıcılığı engelleyemedi...

        Mustafa ŞEKEROĞLU/AHT

        National Geographic'in sunucusu Conor Woodman'ın, ?Dolandırıcılar Şehri' belgeselinde gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarının yaşandığı otelin gece kulübünde bu kez Kanadalı bir turist kurban oldu. Turistin şikayetçi olması üzerine polis, otel işletmecilerinin de arasında bulunduğu 39 kişiyi gözaltına aldı. Otelin gece kulübüne daha önce 37 kez operasyon yapıldığı, belediye tarafından 484 milyon lira ceza kesildiği belirlendi. Ancak işletmecilerin cezaları bugüne kadar ödemediği kaydedildi.

        Conor Wodman'ın, çektiği belgeselde gündeme getirdiği dolandırıcılık olaylarının yaşandığı Beyoğlu'ndaki otelin gece kulübünde bu kez Kanadalı bir turist dolandırıldı. Kanadalı turist içtiği bira karşılığı fahiş bir hesap istendiğini ileri sürerek, şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Ekipler, önceki akşam saatlerinde harekete geçti ve Beyoğlu'ndaki otelin gece kulübüne baskın düzenledi. Operasyonda, işletmecilerin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı. 13'ü konsomatris olan 39 şüpheli hakkında "yağma" suçlamasıyla işlem yapıldı.

        EYLÜL'DE DE OPERASYON YAPILMIŞTI

        Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Eylül ayında benzer şikayetler üzerine, aynı otelin yetkilileri ile çalışanlarının da arasında bulunduğu 28 kişiyi gözaltına almıştı. 28 şüpheli, 60'ar bin lira kefaletle serbest bırakılmıştı.

        REKOR CEZA

        Operasyon ile birlikte gece kulübüyle ilgili ilginç bir ayrıntıya da ulaşıldı. Polis tarafından 37 kez benzer suçlardan operasyon yapılan gece kulübü ve otele, belediye toplam 484 milyon TL ceza kesti. İncelemede bu cezanın ödemediği belirlendi.

        GİZLİ KAMERA, ŞANTAJ, TEHDİT

        Otel ve eğlence mekanının işletmecisi S.A.'nın 10 yıl içinde çok defa turist ve İstanbul dışından gelen müşterilere zorla yüksek miktarda para ödettiği iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. S.A.'nın ayrıca 2007 yılında "fuhuş ve şantaj" çetesi suçlamasıyla yakalandığı, o dönem oteline gelen bazı hakim, savcı ve emniyet müdürleri ile polis memurlarına şantaj yaptığı belirtildi. Çetenin önemli isimlerinden R.C.'nin de gözaltına alındığı operasyonda soruşturma çok yönlü sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ