Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu

        İşte Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

        Bütün olumsuz gelişmelere karşı MHP kadrolarının her zeminde göstereceği direnç geleceğin şekillenmesinde etkili olacaktır. Zalimlerin, zorbaların insan kılığında dolaşan yobazların, hainlerin planları, inatları varsa hakkın dönülmez yolu, milletin bükülmez kolu vardır. AKP’nin ve yanında hizalanmışların yapacakları varsa, Türkiye’nin de yapacakları vardır ve yakındır. AKP ile geçen her gün boşa kürek çekmek anlamına gelmektedir. Başarısızlığın ilanıdır. Siyaset bezirgancılığı AKP’de karşılık bulmuştur.

        "TARİHİN TERS DÖNME ZAMANI GELMİŞTİR"

        Ya bağ edebiyatı, müzakere acizliği söz sahibi olmaya devam edecektir. Ya da MHP Türkiye’yi kurtaracaktır. Ya yurdum diyeceğiz ya yutulacağız. Ya kardeşlik diyeceğiz ya da kalleşliğe göz yumacağız. Türkiye dar bir alana sıkışmıştır. Milli bedenimiz köşeye sıkışmıştır. Buradan kurtuluş AKP ile mümkün değildir. Tarihin ters dönme zamanı gelmiştir. Hainler bozguna uğrayacaktır. Kimse erken galibiyet turları atmamalıdır. MHP alayını karşılamak, hepsinin hakkından gelmek için her zamankinden daha azimlidir.

        SİLİVRİ ZİYARETİ

        Partimizle birlikte Silivri’ye giderek 26. Genelkurmay Başkanımız Sayın Başbuğ ile görüştük Ardından Alan ile görüştük, hasret giderdik. Yersiz ve vicdansız uygulamalara rağmen kendilerini umutlu, güçlü görmekten çok mutlu oldum. Ziyaretim açıklandığından beri çok farklı görüşler peş peşe gelmiş, aşina olunan ezberler tekrarlanmıştır.

        Sayın Başbuğ terör suçlamasıyla hapsedilmiştir. TSK’nın en üst makamında yer almış biri böyle bir iftiraya maruz kalmıştır. Türk ordusunun içerisinde diğer meslek grupları gibi suçlar işlenmiş de olabilmektedir. Ama TSK’nın içinden teröristler, vatan haini çıkmayacaktır. Terörist arayanlar İmralı’ya bakmalı, Barzani’nin suratına bakmalıdır. Silivri şüphesiz İmralı’nın eşiti, türevi değildir.

        UMURUMUZDA DEĞİL

        TSK içinde terörist aramaya çalışmak ancak amel defterleri kapkara kesilmişlerin işidir. Özürlü kalplerin ne beklediği umurumuzda değildir. Biz bildiğimizi okuruz, doğru bildiğimizden vazgeçmeyiz. Bizim demokrasiye bağlılığımız nettir:

        BALYOZ DAVASI

        Sözde darbe davalarında bir çok skandal yaşanmıştır. TSK çok cepheli bir saldırının altında tutulmuştur. Adaletin ne hale geldiği ortaya çıkmıştır. Aralarında vekilimiz Engin Alan’ın da bulunduğu 365 kişi bu süreçte yargılanmıştır. Mahkemenin açıkladığı gerekçeli karar bir çok sorularla doludur. Mahkemenin kararı sağlamlıktan uzaklaşmış şaibeli olmuştur. Sayın Engin Alan’ın aramızda olmasını can gönülden temenni ediyorum.

        İMRALI BARIŞ ADASI

        Üzüntüyle söylemek isterim ki Türkiye AKP PKK kundağına sarılmıştır. İmralı Barış adası olarak takdim edilmiştir. Sözüm ona PKK’nın tasfiye edilebilmesi, ihanet adımları pervasızca atılmıştır. Bu kadar edepsizlik, haramzadelik dünyanın neresinde vardır. Kirli kalemler, uşak ruhlular, savaş boyaları sürüp usulsüzce ortalığı ayağa kaldıranlar kimlerdir. İmralı, Kandil ve AKP ‘den oluşan saç ayak Türkiye’yi sona sürüklemektedir. AKP talimatıyla MİT Müsteşarı İmralı’ya kamp kurmuştur.

        AKP’nin hiçbir korkuya kapılmadan müzakereleri sürdürmesi izah edilebilir gibi değildir. Başbakan Televizyon bile hediye etmiştir. 12 Ocak’ın artık ayrı bir anlamı da olacaktır. Terörist başıyla Erdoğan’ın gece konuşmalara başlaması şaşırtmamalıdır. AKP her şeye rağmen gücünü sürdürebilecek midir? AKP’ye oy veren vatandaşlarım bu duruma daha ne kadar dayanabilecektir. İmralı canisiyle pazarlıklar yapılmıştır. Türkiye nereye gitmektedir. Terör örgütüyle görüşmeleri resmileştiren AKP nasıl açıklama yapacaktır. AKP İmralı ve Kandil’le eş zamanlı görüşmeler yapmaktadır. AKP’nin borazanlığını yapan çevreye göre, özerklik şartlarının 4 ve 5. Maddesinin kabul edilmesi de var.

        AKP’nin ilerlediği yıkım yolunda AB arkasındadır, ABD yanındadır, CHP kredi açmakla safhındadır. İmralı mızıkacıları da uygun adımla ilerlemektedir. Türkiye’nin içi oyulmaktadır. Barış sözleri mermidir, özgürlük sloganları öldürücüdür. Puslu ortam içinde PKK militanlarının öldürülmesini kullanmaktadırlar. Müzakereleri hızlandırmak isteyeceklerdir. Defin işlemleri sırasında PKK’nın tavırları sloganları sinirleri gerecektir. Paris’teki hadisenin süren süreci kızıştırmak için yapılan bir müdahale olduğu yabana atılmamalıdır. BDP denen Kandil kuklası, Paris’teki olaydan sonra ortalığı ayağa kaldırmış tehdit dolu sözler savurmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ