Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ünlü isimler gözaltında

        Nihat ULUDAĞ / AHT

        Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Engin Günaydın ve Nehir Erdoğan’ın da bulunduğu çok sayıda ünlü oyuncu, uyuşturucu kullanmak suçundan gözaltına alındı. Birçok ünlü, tatildeyken gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldü.

        İstanbul, Ankara, Ordu, Kuşadası (Aydın), Bodrum (Muğla) ve Çeşme’de (İzmir) düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan’ın da bulunduğu 29 ünlü isim ile 19 torbacı gözaltına alındı. Yeşilçam oyuncusu Eray Özbal’ın, İstanbul Cihangir’deki evini esrar serası haline getirdiği belirlendi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ünlü oyunculara uyuşturucu satışı yapan bir şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 1 yıllık bir teknik takibin ardından sabahın erken saatlerinde İstanbul’da Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Kartal ve Beyoğlu ilçeleri Ankara, Ordu, Kuşadası, Bodrum ve Çeşme’de 60 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 19 uyuşturucu torbacısının yanı sıra, çok sayıda dizi oyuncunun yer aldığı ve içici oldukları iddia edilen 29 kişi gözaltına alındı. Ünlü oyuncuların, “uyuşturucu kullanmak” ve “temin etmek”le suçlandığı öne sürüldü. Haseki Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne götürülen zanlılar, daha sonra kan ve kıl örneklerinin alınması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

        EĞLENİRKEN GÖZALTI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nün başlattığı uyuşturucu operasyonu kapsamında, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde de gözaltılar oldu. Gündoğan Beldesi’ndeki bir restoranda, Yahşi Cazibe adlı dizinin oyuncularından Hakan Yılmaz, geçen ay dünya evine girdiği eşi Elif Öngel ve arkadaşlarıyla yemek yiyip eğlenirken, Özge Özpirinçci de Bitez’de bir barda eğlenirken gözaltına alındı. Gözaltılar sırasında, sivil polislerle sanatçıların arkadaşları arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı belirtildi. Çeşme’de tiyatrocu Ersin Korkut ile yönetmen Mehmet Kaya Hakyemez, Kuşadası’nda da Murat Eken’in gözaltına alındığı bildirildi.

        ‘NE GÖZALTISI?’

        Emniyete götürülen oyunculardan Sarp Apak, “Niçin gözaltına alındınız?” sorusu üzerine, “Bilmiyorum, ben de bilgi alacağım, hiçbir bilgim yok” yanıtını verdi. İlker Aksum ise “Gözaltında değiliz... Allah Allah ne gözaltısı?” dedi. Aksum, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

        15 KİLO ESRAR, 5 KİLO ECSTASY

        Yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan zanlılarla birlikte 15 kilogram esrar, 5 kilogram Ecstasy, bir miktar kokain, esrar yapımında kullanılan malzemelerle birlikte hassas terazi ele geçirildi. Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Eray Özbal’ın Beyoğlu Cihangir’de bulunan evinde yapılan aramalar sırasında ünlü oyuncunun evini “esrar serası” haline dönüştürdüğü belirlendi. Bazı ünlü oyuncuların uyuşturucuyu, Eray Özbal’dan temin ettiği öne sürüldü.

        UYUŞTURUCU PARTİLERİ

        Yapılan telefon takibinde, torbacıların ünlü isimlere kokain, esrar, uyuşturucu hap servisi yaptıkları, ünlü isimlerin uyuşturucuları şifreli kelimelerle istedikleri, torbacıların da uyuşturucuları belirtilen adreslere götürdükleri öne sürülüyor. Ünlü isimlerin uyuşturucu partileri düzenlediği ve bu partilere torbacıların uyuşturucu servis ettiği de iddialar arasında.

        60 KİŞİ ÇAĞRILACAK

        Narkotik Polisi, ayrıca 60 kişi için de torbacılardan içmek için esrar aldıkları, başkalarına temin etmedikleri için gözaltı işlemi uygulanmayacağı öğrenildi. Bu isimlerin cumhuriyet başsavcılığına ifade vereceği bildirildi.

        TORBACILARA DAĞITILINCA OPERASYON BAŞLAMIŞ

        60 ayrı adrese eşzamanlı düzenlenen ve çok sayıda dizi oyuncusu ile şarkıcının gözaltına alındığı operasyonda polisin, Diyarbakır’dan gelen 15 kilo uyuşturucunun torbacılara dağıtılmasının ardından operasyon için düğmeye bastığı anlaşıldı.

        GÖZALTINDAKİ İSİMLER

        Deliyürek ve Karadayı dizilerinin başaktörü Kenan İmirzalıoğlu 

        Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın “Hıyarlı Baba” tiplemesi Şahin Irmak 

        Çok Güzel Hareketler Bunlar’dan tanıdığımız Ersin Korkut 

        Yalan Dünya’nın “Emir Danışman”ı Sarp Apak 

        Yabancı Damat’ın “Nazlı”sı Nehir Erdoğan 

        Yahşi Cazibe’nin “Kemal Kükreyen”i Hakan Yılmaz 

        Yabancı Damat’ın “Ruşen”i İlker Aksum (İlker Aksum sorgulanıp serbest bırakıldı)

        Yahşi Cazibe’nin “Barış”ı Gökçe Özyol 

        Fırtına’nın “Ali”si Murat Yıldırım ve aynı dizide oynayan eşi Burçin Terzioğlu 

        Muhteşem Yüzyıl’ın “Harem Ağası” Engin Günaydın 

        Anadolu Kartalları’nın “Binbaşı Kemal”i Engin Altan Düzyatan 

        Anadolu Kartalları filminin “Ayşe”si Özge Özpirinçci 

        Papatyam dizisinin “Yusuf”u Onur Buldu

        Sonsuz  Barda ve Melek Yüzlü Cani filmlerinde oynayan Eray Özbal 

        “Hakim Bey” şarkısıyla ünlenen Mehmet Erdem 

        Krem dizisinin “Aslı”sı Duygu Yetiş 

        Oyuncu Özgür Çakıt 

        Müzisyen Koray Candemir 

        Yönetmen Mehmet Kaya Hakyemez 

        Ayrıca Kaan Uysaler, Eray Türkmen, Mustafa Şinasi Yurtsever, Kaan Razgırat, Uğur Bilgin, Sinem Gültekin (Korel) Murat Eken, Cihan Güçlü, Erdem Baş, Barış Güney, Cemil Büyükduvarlı ve sanatçı menajeri Selma Yılmaz

        ÜNLÜ OYUNCUNUN EVİNDE ŞOK GÖRÜNTÜ!

        O operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yapılırken, ele geçirildiği belirtilen uyuşturucular da basına gösterildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler içerisinde bulunan saksılarda yetiştirilen "hint kenevirleri" dikkat çekti. 80 kök hint kenevirinin 1980'lerde yapılan bir çok sinema filminde oynayan H.E.Ö. tarafından saksılarda yetiştirildiği belirtildi. H.E.Ö.'nün bir çok ünlü oyuncuya uyuşturucu sattığı da iddia edildi. Hint kenevirlerinin yetiştirildiği o sera evlerin görüntüleri de basın mensupları ile paylaşıldı. Bu arada operasyonda gözaltına alınan 49 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ