Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Batman'da çoban 7 kişiyi öldürdü, Katil: Allah’ı üzeceğim, şeytanı güldürüp katliam yapacağım

        Ahmet YUKUŞ-Bulut KUTLU/BATMAN

        Batman’da çoğu kadın ve çocuk olan 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın detayları ortaya çıkmaya başladı. Göçer bir aileye mensup olan Sadrettin Taş, eşi ve 8 çocuğu ile birlikte 3 yıl önce Kozluk İlçesi’ne bağlı 20 haneli Örensu Köyü’ne yerleşti.

        Hayvancılıkla uğraşan ve köyde 4 ailenin hayvanlarına çobanlık eden Fevzi Taş (25), iddiaya göre Sultan Efe’ye (18) platonik aşk besliyordu. Taş, bayramdan önce koyunlarını sağmaya giden Sultan’ın yakını olan kadınlara “Sultan’ı bana verin” dedi, ancak genç kız, kendisine iletilen teklifi reddetti.

        ÜÇ KARDEŞ ATEŞ AÇTILAR

        Bundan birkaç gün sonra Taş, köyde yine genç kızın yakını olan kadın ve çocuklara “Allah’ı üzeceğim, şeytanı güldüreceğim” dedi. Kadınlar “Neden?” diye sorunca “Katliam yapacağım” dedi.

        Ancak kadınlar, bunun bir şaka olduğunu düşünerek kimseye anlatmadı. Fevzi Taş ve 2 kardeşi, önceki gün Garzan Çayı kenarında hayvanları sağmaya giden kadın ve çocuklara av tüfeği ve tabanca ile ateş etti.

        Olayda; Sultan Efe (18), kardeşi Bilal Efe (16), bedensel engelli halaları Selime Efe (30), Sadiye Tunla (50), torunu Mehmet Tunla (12), Leyla Güneş (15) ile Osman Şen (19), hayatını kaybetti.

        Ölenlerden Osman Şen’in (22), Adana’da yaşadığı ve tatil için Batman’da yaşayan teyzesinin yanına geldiği belirlendi. Olay sırasında köyde yaşayanların büyük bölümünün Batman merkezdeki bir düğünde olduğu ve köyde olaya müdahale edebilecek kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

        Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren jandarma, kaçan zanlı ile yardımcı olduğu öne sürülen kardeşleri ile diğer aile fertlerini arıyor. Olayda bir av tüfeği ile bir tabanca kullanıldığı belirtildi. Öldürülen kişilerin arasında 200-300 metre mesafe bulunduğu belirtilirken, saldırganların, tanık bırakmamak için kaçmaya çalışan çocukların dahi peşlerinden koşup hepsini vurduğu ve öldüklerinden emin olmak için kafalarına da kurşun sıktıkları bildirildi.

        YAN YANA DEFNEDİLDİLER

        Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri yapılan 7 kişinin cenazeleri ambulanslarla Batman kent merkezinde bulunan Aydınkonak Mezarlığı’na getirildi. Törene katılan binlerce kişinin gözyaşları arasında 7 kişi yan yana toprağa verildi. Öldürülen genç kızlar Sultan Efe ve Leyla Güneş’in mezar taşlarına kırmızı duvak konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ