Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Avcılar'da E-5 üzerindeki bir üst geçit çöktü Avcılar'da geçit çöktü Avcılar'da dehşet Köprü çöktü

        İstanbul Avcılar'da şeker karışımı madde taşıyan tankerin çarpması sonucu E-5 karayolu üzerindeki üst geçit çöktü. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, E-5 karayolu çift yönlü trafiğe kapatıldı. Olay sonrası 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin kimliklerinin Şenel Zerey ve Sami Yıldız olduğu açıklandı. Olay sonrası devrilen üst geçit ve kazaya karışan araçlar kaldırılarak E-5 Karayolu trafiğe açıldı. Ara verilen Avcılar - Beylikdüzü metrobüs seferleri de başladı.

        CESEDİ ÇIKARILDI

        Çöken üst geçitin altında kalan Yusuf Kaya'nın cesedi, enkazdan çıkarılarak Adli Tıp'a götürüldü.

        "BAKIMSIZ VE YIPRANMIŞ ÜST GEÇİT YOK"

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı, İstanbul'da bütün alt ve üst geçitlerin tamir ve bakımlarının yapıldığını bildirdi. Açıklamada, "Yıpranmış durumdaki alt ve üst geçitler yıkılıp yeniden yapıldığı için bakımsız ve tehlikeli bir üst geçit bulunmamaktadır" denildi.

        DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Avcılar'da E-5 üzerinde bulunan bir üst geçidin bir yakıt tankerinin çarpması sonucu çökmesi üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile telefonda görüştü. Davutoğlu, kaza hakkında Vali Mutlu'dan bilgi aldı.

        GÖZALTINA ALINAN ŞOFÖR: KUMANDA BOZUKTU, DAMPERİ İNDİREMEDİM

        Yara almadan kurtulan tanker şoförü, olay nedeniyle büyük şok yaşadı. Olayla ilgili ifade veren şoför gözaltına alındı. Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan şoförün, “Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim” dediğini söyledi.

        İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 KİŞİ ÖLDÜ

        İstanbul Valiliği, Avcılar'da meydana gelen üstgeçit kazası ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır." denildi.

        Avcılar'da meydana gelen kazaya ilişkin İstanbul Valiliği yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "03.09.2014 günü (bugün) saat 10.00 sıralarında İlimiz Avcılar ilçesi E-5 karayolu üzerinde Pelikan Mall alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

        "E-5 KARAYOLUNU KULLANMAYIN"

        Yaşanan olay sonrası Habertürk TV’ye açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli , E-5 Karayolunu kullanmayın çağrısı yaptı.

        Benli şunları söyledi:

        Tanker önce yaya geçidine çarptı. Köprünün altından geçen araçlardan 2 kaybımız var, 2 kişi de yaralandı. E-5 Karayolu kapatıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. E-5 şimdilik kullanılmasın , gereken müdahaleleri yapıyoruz. Soruşturma yapılacaktır. Bunun takipçisi olacağız.

        CEMİL ÇİÇEK VALİ MUTLU'DAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avcılar'da meydana gelen üst geçit kazasıyla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arayarak bilgi aldı.

        İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA!

        İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olay sonrası yaptığı açıklamada, “Sabah 10 sıralarında meydana geldi. Olay tankerin damperinin açılması sonucu üst geçide çarpması ile meydana geldi. 1 ölü, 1 ağır 4 yaralı var. Şuan trafik durdu. Trafiği açmaya, kalıntıyı kaldırmaya çalışıyoruz.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ