Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Güney Koreli şarkıcı Sulli hayatını kaybetti! Sulli kimdir, kaç yaşında? Sulli neden öldü?

        Sulli kimdir, kaç yaşında? Sulli neden öldü? soruları K-Pop tutkunları tarafından meraklala araştırılıyor.

        Güney Kore’de f(x) grubunun eski üyelerinden Sulli’nin intihar etmiş olmasından şüpheleniliyor.

        Yonhap haber ajansının aktardığına göre polis intihar notu bulunmadığını ama ortada başka bir suç delili bulunmadığı için bu ihtimal üzerinde durduklarını belirtti. Polis yetkilileri ayrıca Sulli'nin ağır depresyonla mücadele ettiğini de söyledi ama detay vermedi. Bir polis memuru da "Choi'nin evde yalnız yaşadığı sanılıyor. Hayatına son verdiği anlaşılıyor ama diğer ihtimalleri de değerlendiriyoruz" dedi.

        SULLI KİMDİR?

        https://www.instagram.com/jelly_jilli/
        REKLAM

        Choi Jin-ri(doğum 29 Mart 1994), ya da sahne adıylaSulli,Güney Koreliaktristir. Kız grubuf(x)'in eski üyesidir.

        SulliBusan, Güney Kore'de 29 Mart 1994 tarihinde doğdu. Doğum adı "Choi Jin-ri" Korece "gerçek" anlamına gelmektedir. Ailesinin tek kız çocuğudur, iki abisi ve bir erkek kardeşi vardır. 2005 yılında çocuk aktris olarak dizilerde yer almaya başladı. Daha sonraS.M. Entertainmentelemelerine katıldı ve şirkete girdi.Girls' GenerationüyeleriTiffanyveTaeyeonile onlar çıkış yapana kadar aynı yurtta kaldı.

        MÜZİK KARİYERİ

        5 Eylül 2009'da "La Cha Ta" şarkısıylaf(x)grubunun bir üyesi olarak çıkış yaptı.

        Grubun Red Light promosyonları sırasında "kendisi hakkında sürekli devam eden kötü yorumlar ve doğru olmayan dedikodular yüzünden ruhsal ve fiziksel olarak yorgun" olma nedeniyle Kore eğlence endüstrisinde aktivitelerine ara verdi. Aktivitelerine ara verdiği 24 Temmuz 2014'te açıklandı. Verdiği aradan bir yıl sonra Ağustos 2015'te resmi olarakf(x)grubundan ayrıldığı açıklandı.

        REKLAM

        OYUNCULUK KARİYERİ

        Sulli oyunculuk yapmaya 11 yaşında başladı. Çocuk yıldız olarak birçok dizide yer aldı.Punch Lady (2007), The Flower Girl is Here (2007)veBABO (2008)gibi filmlerde küçük roller oynadı. 2012 Ağustos'taTo the Beautiful Youadlı dizide başrolü oynamaya başladı. Dizideki rolü için saçınından 60cm kesildi.

        2014 Ağustos'ta The Pirates adlı filmde yardımcı olarak yer aldı. Kasım 2014'te Fashion King adlı filmde başrolü oynadı. 2016'da Kim Soo-hyun ile "Real" adlı filmde oynayacağı açıklandı. Ayrıca bu film,f(x)'ten ayrıldıktan sonraki ilk filmidir.

        ÖZEL HAYATI

        25 Temmuz 2014'teSM EntertainmentSulli'nin eğlence endüstrisindeki aktivitelerine ruhsal ve fiziksel olarak yorgun olma nedeniyle ara verdiğini açıkladı. Ağustos 2015'te resmi olarak oyunculuk kariyerine odaklanabilmesi içinf(x)grubundan ayrıldığı açıklandı.

        19 Ağustos 2014'teAmoeba Culture ve SM Entertainment tarafından Sulli ve Dynamic Duo grubundan Choiza'nın Eylül 2013'ten beri ilişkileri olduğu onaylandı.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ