Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Hem pratik hem de ucuz temizlik yöntemleri!
        1

        Yatağınıza karbonat dökün

        2

        Yatağınızdaki bakterileri yok etmek için yatağınızın üzerine karbonat dökün ve 1-8 saat arası bekletin. Karbonat bakterileri yok ederken yataktaki koku üreten etkenleri de ortadan yok ediyor. 8 saat sonra yatağınızı süpürün ve temiz bir yatakta yatabilirsiniz.

        3

        Kokuları önlemenin ucuz yolu: Halıya tarçın dökün!

        4

        Eviniz güzel koksun istiyorsanız 2 veya 3 yemek kaşığı toz tarçını halınıza serpin. Ardından elektrik süpürgesiyle halıyı süpürün. Evde istemediğiniz kokular yok olacak!

        5

        Abajur temizliği için para harcamayın!

        6

        Abajurlar en çok toz toplayan eşyalardan. Peki bu tozları temizlemek için ne yapmalı? Kazakların üzerindeki tüyleri toplamak için kullanılan ruloları abajurun üzerinde gezdirin. Bu sayede hem abajuru zarar vermeden temizleyecek hem de ucuz temizliği keşfetmiş olacaksınız.

        7

        Aynayı tıraş köpüğü ile silin!

        8

        Ayna temizliği her zaman daha zordur. Özellikle duştan çıktıktan sonra aynanızda oluşan buharı yok etmek için türlü şeyler deneyip başarısız olanların sayısı az değil. Peki lekesiz bir ayna temizliği nasıl yapılır? Tıraş köpüğü ve bezle aynayı silin böylece aynada ne buhar kalacak ne de leke...

        9

        Zeytinyağı çelik tencerelerin de dostu!

        10

        Bez üzerine az zeytinyağı dökün. Ardından mutfaktaki bütün paslanmaz çelik tencerelerinizi silmeye başlayın. Bu yöntem hem inatçı lekeleri çıkaracak hem de tencerelere parlaklık verecek.

        11

        Saç ve hayvan tüyünü ellerinizle çözün!

        12

        Lastik eldivenler kullanarak koltuk, parke ve mermer gibi yüzeylerden hayvan kılı ya da saçları kolayca temizleyebilirsiniz. Eldivenle temizlik için sadece elinizi bu yüzeylerde gezdirerek tüyleri toplamanız yeterli.

        13

        Eski süngerleri atmayın bırakın mikrodalga temizlesin!

        14

        Süngerleri temizlemek oldukça zordur bu nedenle süngerler hemen çöpe giderler. Ancak bu masrafı durdurmanın bir yolu var. Evinizde mikrodalga fırınınız varsa su dolu kasenin içine limon sıkın ardından süngeri bu suyun içine koyun. Daha sonra ıslak süngeri mikrodalganın içine koyun ve yüksek derecede 1 dakika ısıtın. Sünger temizlenecek.

        15

        Muslukları sirke ile temizleyin

        16

        Musluk içlerini temizlemek ve kireçleri yok etmek için sirke kullanabilirsiniz. Kireçleri yumuşatıp yok eden sirke aynı zamanda musluk üzerindeki su izlerini de yok edecek. Musluğa sirke dökün daha sonra pamuk ya da pamuklu bir bezle silin.

        17

        Bulaşık makinesi tabletleriyle çamaşır makinenizi parlatın

        18

        Bir bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinesine koyun ve 60 derece sıcaklıkta çalıştırın. Böylece hem kireçler temizlenecek hem de bakteriler yok olacak.