Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan dijital farkındalık paylaşımı

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun, resmi Twitter hesabından dijital mecralara ilikin farkındalık oluşturmak adına yapılan çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulundu. Teknolojinin hayatımızın her alanında var olduğuna dikkat çeken Altun "Kara-deniz-hava sınır sahalarımıza siber sınırlarımızı da ekliyoruz" dedi.

        Vatandaşlara dijital mecralara ilişkin tanıtım yapıldığını aktaran Altun #DijitalFarkındalık etiketiyle şu paylaşımlarda bulundu:

        Teknolojinin hayatımızın her alanında var olduğu, bireysel ve kurumsal iletişim ağlarının dijital mecralardan sürdürüldüğü günümüz dünyasında kara-deniz-hava sınır sahalarımıza siber sınırlarımızı da ekliyoruz. Vatandaşlarımıza dijital dünyayı tanıtıyoruz.

        REKLAM

        Dijital dünya da 5’ten büyüktür diyoruz. Dijital dünyada uluslararası oyunun içeriğini ve yönünü değiştirmek bizim elimizde.

        Dijital mecralarda yaptığımız paylaşımlardan hukuki, vicdani ve insani açılardan sorumluyuz. Dijital dünyadaki de “gerçekten” biziz.

        Günümüzde diplomasi kanalları ve devlet yönetimleri de hızla değişiyor. Değişen dünyada devlet-vatandaş ve devlet-devlet ilişkileri de dijitalleşiyor. Dijital Diplomasi Çağı!

        Dijital dünyada ne yazık ki herşey göründüğü gibi olmuyor. Dijital dünya gerçeklerin kolay bir şekilde erozyona uğratılıp değiştirilebildiği bir dünya. Hakikate ulaşmak için dikkatli olmalıyız.

        Dijital dünyanın en başında getirdiği tedirginlik: Kişisel veriler ve özel hayatın gizliliği. Unutmayalım ki dijital dünyada hepimizin parmak izleri var.

        Dijital dünyadaki yerimizi sağlamlaştırırken teknolojiyi de yakından takip etmek zorundayız. Günümüzün ve geleceğimizin teknolojisi: Yapay Zeka.

        Altun dijital dünyadaki algı operasyonlarına karşı korunmak ve kişisel verilerin güvenliği için İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan sosyal medya kullanım kılavuzunu paylaştı.

        BAKAN ALBAYRAK: DİJİTAL GELECEĞE HAZIRIZ

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yerli ve milli teknolojik hamlelerimiz, ekonomimiz, dış politikamız, dijital diplomasimiz ve ulusal güvenlik çalışmalarımız ile dijital geleceğe hazırız! Geleceğin hazinesi olan dijital dünyanın şeklini, içeriğini ve yönünü değiştirmek bizim elimizde!" ifadesini kullandı.

        Albayrak, Twitter hesabından "Dijital farkındalık" etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

        "Siber, dünyada beşten büyüktür. Siber Birleşmiş Milletler veya bölgesel/uluslararası oluşumlar kurarak, oyunun şekli, içeriği ve yönünü değiştirmek bizim elimizdedir. Yerli ve milli teknolojik hamlelerimiz, ekonomimiz, dış politikamız, dijital diplomasimiz ve ulusal güvenlik çalışmalarımız ile dijital geleceğe hazırız! Geleceğin hazinesi olan dijital dünyanın şeklini, içeriğini ve yönünü değiştirmek bizim elimizde!"

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dijital farkındalık, dijital dönüşüm ve milli teknoloji hamlemizin önemli dayanaklarından birisidir" dedi.

        CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: KAZMAK ELİMİZDE

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, dijital farkındalık kapsamında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dijital farkındalık dijital dönüşüm ve milli teknoloji hamlemizin önemli dayanaklarından birisidir. Dijital dünyadaki mücadelenin kazananı olmak elimizde" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ