Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'nde okumak isteyen öğrenciler için kabul sınavı 16 Mart'ta gerçekleştirilecek. Sınava katılmak isteyen 8. sınıf öğrencileri 14 Mart'a kadar lisenin internet adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

        Eğitimde yenilikçi ve öncü bir kurum olma misyonuyla çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Koleji, Fen ve Teknoloji Liseleri'ne sınavla öğrenci kabulüne başlıyor. 16 Mart'ta yapılacak sınava katılmak isteyen 8. sınıf öğrencileri 14 Mart'a kadar lisenin internet adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. STEM eğitimi uygulanan ilk lise olma özelliğini taşıyan ve müfredatı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, geleceğin teknolojisine yön verecek Türkiye'yi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

        Üniversite düzeyinde ortam sağlanan okulda, öğrenciler aldıkları dil eğitimiyle farklı disiplinlerde makale ve bilimsel yazıları takip edebilecek, yapmış oldukları projelerle Türkiye’yi temsil ettikleri yarışma ve turnuvalarda sunum yapabilecek düzeye ulaşabiliyor. Öğrenciler faydalı model geliştirerek patent başvurusunda bulunabiliyor, girişim fikirlerini hayata geçirebiliyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'nden mezun olan öğrenciler, yurtdışındaki üniversitelerden de kabul alıyor. Mezunlar arasında Harvard, Stanford, MIT, Princeton, Brown, Oxford, NYU, Cornell'ın da olduğu 50'yi aşkın saygın dünya üniversitesinde burslu olarak eğitimine devam edenler ve dünyanın önde gelen kurumlarında çalışanlar bulunuyor.

        Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, öğrencileri seçmek için 2016-2017 eğitim öğretim yılından bu yana Türkiye'nin ilk lise kabul sistemini uyguluyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde öğrenci olmak isteyenler girecekleri kabul sınavının yanı sıra ApplyFenTek uygulamasıyla kendilerini, hedeflerini, başardıklarını ve başarmak istediklerini anlatarak Fen ve Teknoloji lisesi öğrencisi olmaya hak kazanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler