Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri kapsamında "Milli Yenilik Ödülü" kazandı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün gerçekleşen Yükseköğretim Akademik Açılış Töreni kapsamında Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri takdim edildi.

        Özel alan kategorisinde Milli Yenilik Ödülü'ne EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın "Akciğer Hastalıklarının Hiperpolarize Xenon-129 Manyetik Rezonans İle Görüntülenmesi" projesi ile Ege Üniversitesi layık görüldü.

        Ödülleri, Rektör Prof. Dr. Budak ile Doç. Dr. Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Budak, ödül kazanmanın gururunu yaşadıklarını belirterek "Üniversitemizde son yıllarda oluşturduğumuz bilim ekosistemi neticesinde pek çok başarıya imza attık ve atmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Ödülün genç bilim insanlarını motive edeceğine inandığını belirten Budak, şunları kaydetti:

        "Üniversitemizin her daim yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a şükranlarımı sunuyorum. Akciğer hastalıkları üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Enstitümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Doğanay'ın projesi de YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında ödüllendirildi. Hocamızı tebrik ediyorum. Bu ödüllerin akademik camiaya örnek olacağına, genç bilim insanlarımızı motive edeceğine inanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler