Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere eğitim veriyor.

        2019 Afete Hazırlık Yılı faaliyetleri çerçevesinde okullarda, “Birey ve Aileler İçin Temel Afet Bilinci” eğitimlerini başlattı. AFAD Müdürü Oktay Ayğan' ın katılımıyla Susuz Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimde, okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitimöğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve güvenlik kültürü oluşturulması konularında öğrenciler bilgilendirildi.

        Okul Tabanlı Temel Afet Bilinci´ eğitimleri kapsamında başta deprem olmak üzere doğal afetlere ve acil durumlara karşı öğrencilerde sosyal bilinç oluşturuluyor. Kars AFAD Müdürü Oktay Ayğan, tarafından öğrencilere afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri anlatıldı.

        Yoğun ilgi gören eğitimde öğrencilerin soruları AFAD ekiplerince yanıtlandı. Kars’ta okullarda eğitimlerin devam edeceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler