Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık COVİD-19 aşısı ilk kime vurulacak? İşte aşı öncelik sıralaması tablosu

        Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden Covid-19 aşısı öncelik sıralamasını vatandaşlarla paylaştı. COVİD-19 Aşısı uygulanacak öncelikli grupların tablosu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Korona virüs aşısı ilk kime vurulacak? İşte COVİD-19 aşısı öncelik sıralaması

        KORONA VİRÜS AŞISI İLK KİMLERE VURULACAK?

        Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.

        .png
        .png

        KORONAVİRÜS AŞISININ YAN ETKİLERİ

        Bugüne kadar COVID-19 aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda gerekse mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmamıştır. Aşılama sonrasında görülen yan etkiler sıklıkla hafiftir.

        Bunlar; yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkilerdir. Ancak nadir de olsa alerjik reaksiyonların olabileceği göz ardı edilmeden aşı uygulamasından sonra bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve hekime yakın zamanda aşı olunduğu bilgisinin iletilmesi unutulmamalıdır.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ