Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hanımağa hapiste bile haraç istedi

        Çete kurmaktan tutuklanan eski polis Güniz Akkuş, avukatı aracılığıyla Reina'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan'dan 5 milyon dolar haraç istedi

        Reina'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan'ı tehdit ettiği iddiasıyla gündeme gelen eski polis Güniz Akkuş, Koçarslan'dan bu kez de 'derin devlet' adına 5 milyon dolar haraç istedi. Güniz'in haraç isteğini Koçarslan'a ileten avukat Muzaffer Tufan tutuklandı.

        Avukatın tutuklanma sürecinde ise ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre, 'adam yaralama', 'tehdit' ve 'çete kurmak' suçlarından cezaevinde olan Akkuş, avukatı Muzaffer Tufan'a, Koçarslan'dan 5 milyon dolar haraç istediğini bildirdi. Tufan da önce işletmecinin avukatıyla, ardından da Koçarslan'la bir araya geldi.

        Derin devlet istedi

        Tufan, paranın "derin devlet"e gideceğini ve 4 kişi tarafından paylaşılacağını öne sürdü. Kendisinin elçi olarak kabul edilmesini isteyen Tufan, Akkuş'un suç dünyasında itibar gördüğünü de hatırlattı. Görüşmenin bitmesinin ardından Koçarslan, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Akkuş ile avukatı Tufan'dan şikâyetçi oldu.

        Soruşturma için görevlendirilen Asayiş Şube Müdürlüğü ise, teknik imkânsızlıklar yüzünden Tufan ile Koçarslan arasındaki görüşmeyi izleyemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine, mahkeme kararıyla, Koçarslan'a görüşmeleri kaydetme izni verildi. Reina'da gerçekleşen ikinci buluşmada, Tufan, Koçarslan'dan 5 milyon dolar istedi. Daha sonra pazarlıklar sonunda 1.5 milyon dolara anlaşıldı.

        Görüşmeleri hem teybe hem de Reina'daki güvenlik kamerasına kaydeden Koçarslan, elindeki delillerle savcılığa gitti. Gözaltına alınan Tufan, önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ