Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kuşların sonbahar göçü fotoğraflara böyle yansıdı
        1

        Bursa'daki Karacabey Longozu göçmen kuşların mola verdiği yer olmanın dışında, yazın özellikle bazı türlerin üreme alanı için kullandığı özel bir bölge.

        2

        İHA'nın haberine göre pelikandan ağaçkakanlara kadar her türden kuşun görülebileceği ender yerlerden olan longoz fotoğrafçılara belgesel tadında görüntüler sunuyor.

        3

        Karacabey Longozu'nun, sonbahar yaklaştıkça suların azalmasıyla birlikte oluşan bataklıkları özellikle göçmen olan kıyı kuşları için adeta besin deposu görevi görüyor. Göç eden binlerce kıyı kuşu longozda mola verip gidecekleri uzun göç yolu öncesi besin depolayarak göçleri için gereken enerjiyi topluyor.

        4

        Kuşların göçü yoğun olarak eylül ayında gerçekleşse de üreme alanlarında başarısız olan bireyler ve erken yavru çıkartan çiftler zaman kaybetmeden küçük gruplar halinde güneye doğru dönüş yolculuğuna geçiyorlar. İşte bu yolculuğun önemli duraklarından biri olan Karacabey Longozu belgesel tadında anlara tanıklık ediyor.

        5

        Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş de bataklık kıyılarında kurduğu kamuflaj ile uzunbacak, balıkçıl, pelikan, kumkuşu gibi kuş türlerini fotoğrafladı.

        6

        İşte o kareler...