Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Lojmanda içki fotoğrafı yüzünden işinden olmuştu, Yargıtay kararını verdi! - İş-Yaşam Haberleri

        Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde antrenör olarak çalışan Ş.Ş.'ye lojman tahsis edildi. Kuruma ait lojmanda, öğrencisi ile erkek kardeşinin evlilik yıldönümünü kutlayan Ş.Ş., kutlama fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı.

        Yayınlanan fotoğraflarda hem kendi hem de öğrencisinin elinde içki kadehleri vardı.Paylaştığı bu fotoğraflar Ş.Ş.'nin işten atılmasına sebep oldu ve işyeri sınırları içerisinde alkol aldığı gerekçesi ile sözleşmesi fesh edildi.

        Ş.Ş. Kocaeli 4. İş Mahkemesi'ne işe iade davası açtı. Mahkeme, işyeri sınırları içerisinde alkol aldığı gerekçesi ile işveren tarafından gerçekleştirilen feshin haklı nedenlere dayandığına karar vererek davayı reddetti.

        Kararın temyiz incelemesini Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozdu ve "Davacıya kalması için tahsis edilen konut işyeri değildir" diyerek, lojmanın işyeri kabul edilemeyeceğini hükmetti. Davacının özel hayatının geçtiği konutu işyeri olarak kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Yargıtay, konutun işyerine yakın olmasının konutu işyeri yapmayacağını vurguladı.

        Mesai saatleri dışında dinlendiği evinde kutlama yapan davacının, alkol aldığı saatlerde mesaisinin olmadığının da vurgulandığı kararda, yaşanan durumun özel hayatın gizliliği kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Yargıtay, davacı Ş.Ş. hakkındaki mahkeme kararının bozulmasına, Ş.Ş. hakkındaki feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine hükmetti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ