Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Lopetegui iki sezonda yıkımdan şampiyonluğa ulaştı! - Futbol Haberleri
        1

        Bu sezon başında Sevilla'nın başına geçen 53 yaşındaki teknik direktör Julen Lopetegui iki yılda yıkımın eşiğinden UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna uzandı!

        2

        İki yıl önce İspanya Milli Takımı'ndan kovulan ardından Real Madrid'deki görevine de son verilen İspanyol çalıştırıcı, Sevilla'daki ilk sezonunda Avrupa şampiyonluğu yaşadı!

        3

        2015-16'da Porto'nun başında bulunan Lopetegui, 2018 Dünya Kupası öncecsinde İspanya Milli Takımı'nın başına geçmişti.

        4

        Elemelerde 10 maça çıkan İspanyol çalıştırıcı namağlup şekilde Dünya Kupası biletini kaparken Real Madrid'le anlaşmasının ardından turnuva öncesinde İspanya Milli Takımı'ndan kovulmuştu!

        5

        REAL MADRID'DE TUTUNAMADI!

        Real Madrid'in başına geçtikten sonra ligde 9, Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 maça çıkan Lopetegui beklentileri karşılayamadı.

        6

        Real Madrid Başkanı Florentino Perez döneminin en düşük galibiyet yüzdesine sahip olan Lopetegui'nin görev süresi 4 ay sürdü ve 5-1'lik Barcelona mağlubiyeti sonrasında kovuldu.

        7

        SEVILLA'YLA YENİDEN DOĞDU

        Bu yaz Sevilla'nın başına geçen ve 3 yıllık sözleşme imzalanan Lopetegui, Endülüs ekibiyle başarılı bir performans sergiledi.

        8

        21 MAÇLIK SERİ

        Son mağlubiyetini 9 Şubat'ta La Liga'da alan Sevilla sonrasında tüm kulvarlarda oynadığı 21 maçta mağlubiyet yüzü görmedi ve Avrupa Ligi'nde kupaya uzandı.

        9

        GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!

        Juande Ramos ve Unai Emery'nin ardından Sevilla'yla ilk sezonunda Avrupa Ligi'ni kazanma başarısını gösteren üçücnü teknik direktör olan Lopetegui, Inter galibiyetinin ardından gözyaşlarını tutamadı.