Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar İzzet Yıldızhan ilk kez HABERTURK.COM'a konuştu

        BEGÜM ÇELİKKOL

        HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ

        begumcelikkol@haberturk.com

        http://twitter.com/bcelikkol27

        Diyarbakır doğumlu... 1 Nisan'da 10 çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak dünyaya gözlerini açtı. İlkokulu ikinci sınıftayken bırakmak zorunda kalarak, ilk ve ortaokulu dışarıdan bitirdi. Kebapçı çırağı oldu, sonra usta oldu bu işte. Mesleğine Ankara'da devam ederken müziğe başladı. İlk albümünü Selami Şahin'in teklifiyle yaptı ve müzik piyasasına girdi. “Birisi” adlı albümüyle , Magazin Gazeteciler Derneği Altın Objektif ödülünü Yılın Sanatçısı unvanıyla aldı.

        Galeri için tıklayınız...

        Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın teklifi ile İstanbul’da ilk sahne hayatına Büyük Maksim Gazinosunda başladı. Muazzez Abacı, Pınar Eliçe, Petek Dinçöz gibi çok değerli sanatçılarla Maksim Gazinoları'nda başarılı sahne çalışmaları yaptı. Son zamanlarda adı Ankara’daki otelde 29 Ekim gecesi yaşanan olayla anılmaya başlandı.

        Peki İzzet Yıldızhan şimdilerde ne yapıyor? Otel çalışması başladı. "Gece sahnedeyim, gündüz inşaattayım" diyerek çok çalıştığını vurguluyor. 29 Ekim gecesi için neler söyledi? Albümü ne zaman? Oteli ne zaman açılacak? Kendisini İzmir'e gitmeden önce yakaladık, baretlerimizi kafamıza taktık ve sohbete başladık

        Oteliniz hayırlı olsun. Proje nasıl çıktı?

        Otel yapacağım diye burayı almamıştım. Otel imarı olan bir arsaydı. Beş sene önce almıştım. Ticari amaçla aldım. Seneler geçtikçe satmadım, öyle kaldı.

        Değerlendirmek istediniz yani.

        Evet. İzmir'in geleceğini de çok iyi gördüm. İzmir, son zamanlarda gözde bir şehir olmaya başladı. Doğru bir yatırım olacağını düşündüm ve inşaata başladık.

        Bir habere göre, "Ruhani bir mesaj aldım ve o mesaj bana İzmir'de otel yapmam gerektiğini söyledi" şeklinde dediğiniz iddia edilmişti. Ben de soruyorum o ruhani mesaj neydi?

        Ruhani bir mesaj cümlesini kullanmadım ben. Çok komik bir durum. Haber yapılmış ama bu cümleyi kullanmaları yanlış olmuş. Benim ağzımdan böyle bir cümle çıkmadı.

        Nasıl bir cümle çıktı?

        Manevi bir görüşmeyle ortaya çıkan iş oldu bu. İzmir'de otele başlamayacaktım ama manevi açıdan çok değerli bir dostumla oturup sohbet ederken böyle bir fikir çıktı. Ve başladık. Maneviyatla olan bir şey dedim, ruhani bir mesaj değil yani. Ruhlar aleminde mi yaşıyoruz? Yanlış anlaşılmıştır.

        Gezegen Mehmet'in kitabında Afrikalı Ali şöyle bir şey diyor, "Alişan'ı, İzzet Yıldızhan'ı bugünlere taşıyan kişi Gezengen Mehmet'tir"

        Gezegen Mehmet 94 yıllarında tanıdığım bir arkadaşım. Onun vesilesiyle Kral FM'i tanıdım. O sayede Afrikalı Ali'yi tanıdım. Mustafa vardı, Şener vardı. Mehmet sayesinde bu arkadaşlarımı tanıdım. Mehmet'le arkadaşlığımız daha fazla. Mehmet benim yapımcım değil ki, yapımcım, sponsorum, finansörüm olsa bunların söylenmesinde fayda var derim. Bütün radyoları ele almak gerek. Gezegen kardeşimin tüm sanatçılarda büyük emeği vardır. Orhan Gencebay'da da vardır, Sibel Can'da da var. Zaman zaman Gezegen Mehmet'e yardıma gitmişizdir. Etkinliklerde onun yanında olmuşumdur sanatçı arkadaşı olarak. Olması gereken de bu. Yardım amaçlı yapıyor etkinlikleri ben de yanında oluyorum.

        Siyaset planları var mı hâlâ?

        Zaman zaman şartlarla koşullara göre insanlar bazı konuşmalar yapabiliyor ama bir de gelişmelere göre de insan bir çizgi çizebiliyor. O zaman bunu söyledim ama bu çok eski değil zaten 3 - 4 sene önce konuşmuştum yani "Siyaseti düşünüyorum olabilir" dedim. Şu an siyaset gerçekten benim için geri planda yani. Niye biliyor musunuz? Siyasete girince çok daha insana faydalı olacağımı düşünmüyorum. Siyaset yapan insanlar bir iş adamı kadar insanlara faydalı değil. Ancak ülkeyi yönetirsen faydalı olma fikrin olabilir yani bir Başbakan, Türkiye'de 20 tane Bakan varsa biri olabilirsen... Biz de bu alt yapıya, bu niteliklere şu an sahip değiliz. Herkes senin kadar benim kadar kültürlü bu ülkede. Her okumayı yazmayı bilen, kendisni sosyal olarak biraz geliştirmiş insan kalkıp gidip ülkeyi yönetemez. Bunun bir temeli olması lazım. Onun için orada kendimi çok yeterli görmüyorum. Bu manada insanlara faydalı olabileceğim, işsiz vatandaşlara iş verebileceğim bir şey daha mantıklı. Şimdi de otel yapıyorum bu amaçla.

        Hizmet sektörü sonuçta

        Daha önce gene inşaat, küçük küçük bilmediğiniz böyle inşaat sektöründe işlerim oldu hala yapıyorum. Bununla ilgili ben ticaretin daha faydalı olacağını düşünüyorum

        Hem ticaret hem de turizm... Turizm şu anda çok gözde...

        Ben bin tane insanın yaşamını sağlayabilecek ekonomik faydayı nasıl sağlayabilirim? Olmuyor çünkü milletvekili olduğunuzda bir ticaret yapsanız, "Aaa ticaret yaptı, bu şirketi kurdu" diye yazılabiliyor. Ama benim şu anda iş adamı sıfatını, sanatımı yürütmem de daha faydalı olabileceğim.

        Televizyon programı olacak mı? "İzzet Yıldızhan bitirmedi, ekrandan kaldırıldı" dediler...

        Bu mesleği yapmayana kadar TV programı yapacağım. Yani TV programı benim sanat hayatımın bir parçası. Ben bu sanat hayatımı yürüttüğüm, konserlerime gittiğim, haftada en az bir düğüne gittiğim sürece TV programı yapmak zorundayım. Çünkü bunların hepsi birbirini tamamlıyor.

        Tatsızlıklar olduğunda da muhafaza olmalı...

        Aynen öyle, bir sanatçı böyle talihsizlikler yaşadığında bile kendisini çok iyi muhafaza etmeli diye düşünüyorum. O attığı adımları çok iyi bilmeli. Albüm çalışması yapıyorum, oteli yapıyorum. Yarın TV programı da yapacağım. TV programlarına da katılacağım... Ama her kanala değil...

        Hatırlı dostlarınızın programlarına tabii, değil mi?

        Kapı kapı gezemem. 3- 4 dostumu ziyaret edeceğim. Allah'a şükür fiziki bir manim yok. Sağlığım iyi. İşimi bırakmış değilim. Sakatlanmamışım. Sesim de zihnim de yerimde.

        PARASI OLANLARIN ÇOĞU PATATES YİYOR

        Allah sağlık versin. Programınız da merakla bekleniyor. Ne zaman olacak?

        Çıkıp aynı eserleri okumak istemiyorum. Albümlerimdekileri okudum. İnsanlar yeni parçalar bekliyor. Ben yeni albümümle birlikte yeni bir program yapmak istiyorum. Yeni albüm, yeni otel, yeni program...

        Daha ne olsun?

        Evet, Allah'tan ne istiyorsunuz yani. Bu saatten sonra tek istediğim sağlık.

        Tabii önce sağlık, sonra para gelir sonra aşk gelir ve huzur gelir zaten...

        Olur sağlık olsun da. Parası olanların bir çoğu patates yiyor biliyor musun? Kolesterol oluyor, şeker oluyor, kalp oluyor. Allah bizi bu sıkıntılardan uzak tutsun.

        Seda Sayan'la aranız hâlâ açık mı?

        Yoo, hayır

        Hatta, "Seda Sayan İzzet Yıldızhan'ın programlarını yasaklattı" dedikoduları dönmüştü...

        Yok öyle bir konu. En son iki ay önce programına gittim. Telefon görüşmelerimiz de oluyor. Bu konuları susmak daha güzel bir şeydir dedim.

        Neden susmak daha iyidir?

        Ben iş yapıyorum bak otelimi yapıyorum. Ne yani ben TV maymunu muyum oradan oraya gideyim. Ben sanatçıyım, türkü söylerim, albümle ilgili konuşmalar yaparım. İş hayatımı konuşurum. Aile hayatımla ilgili soruları yanıtlarım. Televizyonlara gidip şaklaban gibi mi konuşmam gerek? Ben işi olan, duruşu olan bir adamım.

        Konuşuluyor ama ben size söyleyeyim, sürekli bunun dedikodusu dönüyor

        Allah razı olsun konuşsunlar, ben konuşmayayım da onlar konuşsun.

        YARGIYA İNTİKAL EDEN DURUMDA KONUŞAMAM

        Bu otel mevzusu nedir ? Anlatabileceğiniz bir şeyler var mı? Bu çıkan Nihat Doğan'la olan mevzularla ilgili?

        Yok onlarla ilgili benim konuşacak hiçbir şeyim yok.

        Hep konuşulan şey şu: Nihat Doğan, İzzet Yıldızhan'ı korumadı. Bu konuda ona destek çıkmadı. Sürekli İzzet Yıldızhan ön plana çıktı.

        Şunu net ve kısa ifade ediyim, bu konuyla ilgili ne Nihat Doğan'la ilgili ne de bir şu mevzuyla ilgili, hiç bir konuyla ilgili cevap vermek istemiyorum. Bu konuyla ilgili konuşamam yayın yasağı var. Zaten yargı süreci devam eden bir konu, bu röportajın içine bile koysan sıkıntı verir size. Yargıya intikal eden bir süreç var, konuşmak yargıyı etkilemek anlamına gelir. O yüzden olmaz. Konu sonuçlanınca gereken açıklamalar yapılır zaten.

        Albüm ne zaman çıkacak peki? Bundan bahsedelim

        Otelin açılışına göre hareket edeceğiz.

        Otel ne zaman açılacak?

        Otelin açılışını Nisan 1 olarak düşünüyoruz. Kısmet olursa.

        Şu an stüdyodasınız, albümle ilgili çalışmalarınız devam ediyor, şarkılar belli mi? Kaç şarkılık bir albüm olacak?

        Şuan 7 tane şarkımız belli.

        İKİNCİ OTEL İSTANBUL'A

        Oteli zincir haline getirecek misiniz?

        İzmir'i bitirip, İstanbul'a yapacağım. İkinci hedefim İstanbul.

        Hedef kitleniz nasıl olacak peki? Herkes mi gelecek yoksa iş oteli mi olacak?

        Herkesin gelip kalabileceği bir otel olacak. Konsept otel olacak. İç mimarisine de başlandı. Güzel bir konsepti var. Şu ya da bu standartta diye bir şey olmayacak.

        Kimlerle çalışacaksınız? Mesela iç mimarisi için?

        Herşeyine ben karar veriyorum. Ama profesyonel bir grubumuz var. Mimarlarımız, iç mimarlarımız, mühendislerimiz.

        İbrahim Tatlıses, "Ayağa kalkınca dostu düşmanı yüzüne haykıracağım" dedi. Nasıl yorumluyorsunuz? Sizin de aranız açıktı ama hastaneye giden ilk isim de sizdiniz...

        Geçmiş olsun dileklerimi hastaneye giderek kendim ilettim. Sanatçılar duygusaldır. O da duygusallığından dolayı bu cümleleri söylemiştir. Belki beklediği ilgiyi beklediği insanlardan göremediği için sitem etmiş olabilir. Bu benim için de geçerli bir şey. Manevi bir sitem yapmıştır eşine dostuna diye düşünüyorum.

        Fazıl Say'ın arabesk müzik sanatçılarına söylediklerine neler söyleyebilirsiniz. Orhan Gencebay, "Kötü söz sahibine aittir" demişti...

        Orhan Gencebay ne güzel söylemiş. Ne kadar güzel bir cevap vermiş Orhan ağabey, o bir duayen Türkiye'de gerçekten müziğin üstadı. Böyle bir üstada bir kelime konuşmak mümkün mü ? Hem teori hem de pratikte bilgisi olan bir insan. Orhan ağabeyi destekliyorum bu konuda, dediğini doğru buluyorum.

        Nihat Doğan ve Fazıl Say arasında da bu konuda polemikler oldu.

        Ben sadece Orhan ağabeyin söylediğini doğru buluyorum. Biz işimizi yapalım, herkes sanatını yapsın, herkes başarısını ortaya koysun. Ben mesela şimdi otelimle uğraşıyorum, müzik sektöründeki başarılarım, halkın sevgisini nasıl kazandığım ortada. Hem sanatımı hem ticaretimi ortaya koyuyorum. Böyle lâf kalabalıklığıyla olmaz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ