Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya '3YÜZ' haftaiçi her gün 10:30'da Kanal 1'de

        3YÜZ

        Türkiye'de kutuplaşmanın artmayıp azaldığına bir başka örneği de kendimden vermek istiyorum. Aslında bir tabunun kırılışını anlatmak istiyorum.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Uzun süredir konuk olmak dışında ekrana çıkmıyordum. Bunda birçok sebep vardı. Her şeyden önce kıyısında kalmaya büyük özen göstersem de siyaset ile olan bağım birçok kez engelleyici bir neden oldu. Ama asıl önemli faktör başörtülü oluşumdur. Şimdiye kadar başörtülü bir yapımcı olarak Kanal 7 dışında hiç bir televizyon ekranında yer alamayacağımı düşünüyordum. Bırakın çalışmayı, televizyonlara ziyaret için gittiğim zamanlarda bile yaşanan tedirginliği bir çok kez hissetmişimdir.

        Kanaatlerin tam tersine muhafazakar bir partinin iktidarı, medyadaki bu algıyı değiştirememiştir. Köşe yazarı olarak başörtülü kadına yeni yeni alışmaya çalışan medya, televizyonda çalışan başörtülüyü bir türlü kabullenemedi. Ayrıca yeni muhafazakar medyada da durum hiç farklı değil. Onlar için de hala başörtülü gazeteciler, hele de ekran büyük tabu!

        Bu tabu Ciner gurubunun yönetimindeki Kanal 1 ekranlarında yıkıldı. Vivet Kanetti ve Özlem Gürses ile birlikte, hafta için her gün saat 10:30-12:00 arasında Kanal 1 ekranlarından, üç farklı görüşte kadın gazeteci olarak birlikte program yapıyoruz. Programımızın adı ise “3Yüz”. Uzlaşma, empati, hoşgörü gibi klişe sloganik, içi boşaltılmış kavramlara bulaşmadan, sadece kendimiz olarak ekranlarda olacağımız bu program anti-kutuplaşmanın da bir örneği aynı zamanda. Böyle bir tabloyu bundan iki yıl önce bile hayal etmek çok zordu. Şimdi gerçekleşti. İzleyicilerimiz arasında “bir başörtülü ile program yapmaya utanmıyor musun!” diye Özlem'e sitem edenler de var, böyle bir programı toplumsal barışın önemli bir adımı olarak görüp destekleyenler de... Ama en önemlisi bizi görünümlerimizin ötesinde, fikirlerimiz ile değerlendirenlerin artık çoğunlukta olması. Artık görünümlerimizi değil fikirlerimizi konuşmanın zamanı geldi!

        Ayrıca kutuplaşma var diye bağırmak yerine herkes üzerine düşeni yapmalı. Biz yapıyoruz. Ya siz!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ