Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Antalya sel | ANtalya Valiliği açıklama yaptı! Antalya hava durumu - Antalya son dakika

        Antalya'da, dün akşam başlayan ve gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede okullar tatil edildi.

        BİR CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

        Kepez ilçesinde, Gazi Bulvarı´nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki otomobilde bulunan 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı.

        "3 BİN 500 İHBAR ALDIK, 989 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ"

        İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu yaptığı açıklamada, "Şiddetli sağanağın ardından şu ana kadar, 3 bin 500 ihbar alındı. AFAD ve diğer ekiplerle birlikte 989 vatandaşımız tahliye edildi. İçişleri Bakanımız ile görüştük; acil ödeme ve ihtiyaç dahilinde kullanılması için 20 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını söyledi.

        "VATANDAŞIMIZA RAHMET DİLİYORUM"

        Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'nde, su ve çamur tahliyesi yaparken arkadaşlarımız otomobilin içinde bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaştı. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        BAKAN YUMAKLI: EKİPLER ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya'daki sel felaketinden etkilenen bölgede, Devlet Su İşleri (DSİ) ile Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) ait 130 iş makinesi ve ekipmanla çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.

        Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlık ekiplerinin, Antalya'da şiddetli yağıştan etkilenen bölgenin bir an önce normal hayatına dönmesi için çalıştığını belirtti.

        Selde zarar gören tarım arazileri ve seralara yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yumaklı, "Sel afetinde hayatını kaybeden vatandaşımıza Rabb’imden rahmet niyaz ediyor; selden etkilenen kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin." ifadesini kullandı.

        5 İLÇEDE OKULLAR TATİL

        Öte yandan Antalya Valiliği, yarın 5 ilçede okulların tatil edildiğini duyurdu.

        Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "İlimizde dün geceden bu yana devam eden kuvvetli yağış, sel ve taşkınların ardından hayatın normale dönmesi için tüm kurum, kuruluş ve gönüllü vatandaşlarımızla beraber çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede, yaptığımız son değerlendirme neticesinde, halen devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle, eğitim başta olmak üzere, kamu hizmetlerinde aksama olmaması ve vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için; 14 Şubat Çarşamba günü 5 merkez ilçemiz Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde eğitime 1 gün ara verilmiştir."

        "ENGELLİ ÇALIŞALAR, HAMİLELER VE KRONİK HASTALAR"

        Ayrıca kreş ve gündüz bakımevlerinin de 1 gün süreyle tatil edildiği belirtilen açıklamada, "Antalya merkez ilçelerinde kamu kurumlarında çalışan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Yine kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

        Şiddetli yağış nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Serik ilçelerinde eğitime bugün ara verilmişti.

        Kentte dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yağışın, yarın öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

        REKLAM

        SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

        İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle; 5 merkez ilçemizde (Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa) 13.02.2024 Salı günü kamu kurumlarında çalışan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacaktır" ifadeleri yer aldı.

        MOTOKURYELERE İZİN YOK, KREŞLER KAPALI

        Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle hizmet veren kreş ve gündüz bakımevleri 1 gün süreyle tatil edilirken, motokuryelerin de trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu.

        "TURUNCU" ALARM VERİLMİŞTİ

        Öte yandan Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, Antalya için "turuncu" alarm verilmişti. Gece saatlerinden itibaren merkez ilçelerinde (Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Kemer) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), batı ilçeleri (Kumluca, Finike, Demre,Kaş) ile gece saatlerinden sonra Serik'te kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor uyarısında bulunulmuştu.

        METREKAREYE 185 KG SAĞANAK DÜŞTÜ

        Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtına 69.5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

        ETKİSİNİ NE ZAMAN KAYBEDECEK?

        Meteoroloji'nin hava tahmin uyarı haritasında bu gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        ANTALYA KAFİLESİ ALANYA'YA İNDİ

        AA'da yer alan habere göre Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak şiddetli yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na indi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecektir." bilgisi verildi.

        KENTTE HAVA TRAFİĞİNDE SORUN YOK

        Öte yandan Antalya Havalimanı'nda olağanüstü bir durumun olmadığı, hava trafiğinin devam ettiği bildirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre ise ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişi tahliye edildi. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

        KEPEZ'E 280 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

        Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 24 saatte merkez ilçelerden Kepez'e 280, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yerleşkesine 185, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesine 129, Döşemealtı'na 69,5, Serik'e 77 kilogram yağış düştü.

        SALİHİN VARYANT KISMINDA AĞAÇLAR DEVRİLDİ

        Saatteki hızı 45 kilometreyi bulan rüzgar şiddetini arttırırken Konyaaltı Sahili'nde bulunan palmiye ağaçları da rüzgarın etkisiyle sallandı. Sahilin Varyant kısmında bulunan bazı ağaçlar ise devrildi. Şimşeklerin çakmasıyla aydınlanan sahilde rüzgarın da etkisiyle dev dalgalar oluştu.

        BİRÇOK EVİ SU BASTI, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

        Kent genelinde etkisi giderek arttıran yağmur nedeniyle birçok noktada su baskınları meydana geldi. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı.

        ALT GEÇİTLER ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

        Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu alt geçitler araç trafiğine kapatıldı. Su basan evleri ve araçlarında mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ekipleri müdahalede bulunuyor.

        VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

        Antalya Valisi Hulusi Şahin, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sel afetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Dün başlayan yoğun yağmur, yer yer dolu ile beraber merkez ilçelerimizde özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerimizde su baskınları ve taşkınlar oldu.

        Gün boyu da devam ediyor. Şu anda gördüğünüz gibi bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oldu. Yollarımızda kavşaklarımızda, alt geçitlerde yine ciddi su birikintilerinin getirdiği aksamalar oldu. Şu anda trafik aksamaları yaşıyoruz. Bin 500 civarında 112 ihbarı aldık" dedi.

        BAŞKAN BÖCEK: CAN KAYBIMIZ YOK

        Antalya’da yaşanan kötü hava şartları dolayısı ile açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü.

        Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 900'ün üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Şuana kadar bir can kaybı yok, can kaybı olmadan el birliği ile üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

        ANTALYA'DA HAVA DURUMU

        Antalya hava durumu ise şöyle olacak: Yarın sabah saat: 06.00'ya kadar sağanak bekleniyor. Öğle saatlerinde parçalı bulutlu bir hava ve sıcaklık 17 derece. Kentte yarın da, öğleden sonra sağanak yağış öngörülüyor ve yağmur gece yarısına kadar devam ediyor.

         Sel tehlikesi!
        Sel tehlikesi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ