Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli Takım, Güneş açtı! Şenol Güneş yönetiminde yeniden liderliğe oturduk! İşte Milli Takım'ın EURO 2020 yolculuğu ve kalan maçları - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki 6. maçında Moldova'yı deplasmanda 4-0 mağlup etti ve puanını 15'e yükseltti. Ay-yıldızlılar, aynı puandaki Fransa'nın üzerine ikili averaj farkıyla çıkarak liderliğe oturdu!

        2

        Arnavutluk'un İzlanda'yı evinde 4-2 mağlup etmesi ise gecenin diğer bir müjdesiydi. EURO 2020 yolundaki en ciddi rakiplerimizden olan İzlanda 12 puanda kaldı ve yarışta büyük bir yara aldı.

        3

        ÖZLENEN MİLLİ TAKIM GERİ DÖNDÜ!

        Milli Takım'da son olarak görev yapan Mircea Lucescu döneminde UEFA Uluslar Ligi'nde küme düşen ay-yıldızlılar, Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından ayağa kalktı. Milli Takım, Güneş'in yönetiminde 8 maçta 7 galibiyet elde etti!

        4

        Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde ortaya koyduğu başarılı savunmayla dikkat çekti. Ay-yıldızlılar söz konusu 8 maçta kalesinde sadece 2 gol gördü! Ay-yıldızlılar bu sürede rakip kaleye ise tam 18 gol gönderdi!

        5

        2005'TEN SONRAKİ EN FARKLI DEPLASMAN GALİBİYETİ!

        Milliler dün 3 puana Cenk Tosun (2), Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı'nın golleriyle uzanırken alınan 4-0'lık galibiyet, 2005'ten sonraki en farklı deplasman zaferiydi. Ay-yıldızlılar bu mücaeleden önce Haziran 2005'te Kazakistan'ı deplasmanda 6-0 mağlup etmişti.

        6

        BU YOLDA KİMLERİ DEVİRDİK?

        Milli Takım, bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 mağlup etti. Milliler, yılın ikinci maçında Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 yendi ve 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip, Antalya'da oynadığı özel maçlarda Yunanistan'ı 2-1, Özbekistan'ı da 2-0'la geçti.

        7

        Milli Takım, Konya'da oynadığı 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında ise son dünya şampiyonu Fransa'yı 2-0 yendi. Milliler, gruptaki dördüncü karşılaşmasında deplasmanda İzlanda'ya 2-1 kaybederken, beşinci maçında sahasında Andorra'yı 1-0 yendi. Ay-yıldızlılar dün de Moldova'yı 4-0 mağlup ederek büyük bir avantajı elde etti.

        8

        Şenol Güneş yönetiminde alınabilecek 18 puanın 15'ini toplayan Milliler, Fransa galibiyeti sayesinde grup liderliğine oturdu! 15 puanlı Fransa ikinci sırada kalırken İzlanda ise 12 puanla üçüncü sırada yer aldı. İzlanda'yı yenen Arnavutluk ise puanını 9'a yükseltti. Moldova 3 puanla beşinci sırada yer alırken Andorra ise puanla tanışamadı.

        9

        KALAN MAÇLAR

        Milliler, ekim fikstüründe iki zorlu mücadeleye çıkacak. 11 Ekim'de Arnavutluk'u ağırlayacak olan ay-yıldızlılar, 14 Ekim'de ise Fransa'ya konuk olacak.

        10

        Dananın kuyruğu ise 14 Kasım'da kopacak. Ay-yıldızlılar, İzlanda'yı ağırlayacak. Milliler, rakibini yenmesi durumunda EURO 2020'ye katılmayı büyük ölçüde garantileyecek. Milli Takım, elemelerdeki son maçında ise 17 Kasım'da Andorra'nın konuğu olacak.

        11

        GÜNEŞ YÖNETİMİNDE 30 GALİBİYET

        A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 58. maçı geride bıraktı. Güneş yönetiminde milliler, 30 galibiyet, 13 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 90 gol atarken, kalesinde 53 gole engel olamadı.

        12

        A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 40 resmi maç yaptı. Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 25'ini kazanırken, 8'ini yitirdi, 7'sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 75 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 32 gol gördü.

        13

        15 YIL SONRA GÖREVE DÖNMÜŞTÜ

        Milli Takım'daki ilk dönemine 16 Ağustos 2000'de başlayan Güneş, Ay-yıldızlı ekibin 12. Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj maçlarında Letonya'ya elenerek Portekiz'deki finallere gidememesinin ardından 22 Mart 2004'te görevinden alınmıştı.

        14

        Deneyimli teknik adam, ilk dönemindeki son maçına 18 Şubat 2004'te Adana'da Danimarka ile oynanan ve 1-0 kaybedilen özel maçta çıktı.

        15

        DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ GELMİŞTİ

        Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Takım, 2002 yılında Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Dünya Kupası'nda üçüncü olarak tarihindeki en büyük başarıyı elde etmişti.

        16

        UEFA'nın resmi internet sitesinde düzenlenen ankette 2002'nin en iyi teknik adamı seçilen Şenol Güneş, aynı zamanda, 2003 yılında Fransa'da yapılan 6. FIFA Konfederasyon Kupası'nda da ay-yıldızlı ekibi üçüncülüğe taşımıştı.

        17

        KALECİLİKTE DE BİR EFSANE

        Güneş, futbolculuk döneminde kaleci olarak görev aldı. Trabzonspor'un 6 şampiyonluğunda da 1975-1984 arasında 6 şampiyonluk yaşadı.

        18

        Türk spor tarihinde birinci ligde 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek en uzun süre gol yememe rekorunu kendi adına yazdırdı.

        19

        31 KERE MİLLİ OLDU

        Türk Milli Takımı'nın formasını ilk kez 31 Ekim 1976 tarihinde Malta'ya karşı giyen Şenol Güneş milli takımın formasını 31 kere (5'ini kaptan olarak) giydi.

        20

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ