Muğla Büyükşehir 2 yılda 537 kilometre yol yaptı
13 ilçesi 574 mahallesi bulunan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki yollarda alt ve üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 20242026 yıllarını kapsayan yatırım programı kapsamında il genelinde 537 km asfalt çalışması tamamlandı. Kıyı Ege Belediyeler birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın görevdeki ikinci yılında, 20242025 döneminde toplam 2 milyar 184 milyon TL’lik yatırım tamamlanırken, özellikle yol projeleri öne çıktı.
İlçelerde yoğun altyapı ve yol yatırımları hayata geçirildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede yol yatırımlarına devam ediyor. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde toplam 545 milyon 574 bin 920 TL tutarında yol ve altyapı yatırımları hayata geçirildi. KötekliYeniköy bölgesinde ise 502 milyon TL’lik altyapı yatırımı devam ediyor. Datça’da ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 52 bin metre uzunluğundaki yol ağı için 300 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyor. FethiyeÖlüdeniz yolunda 13 kilometrelik güzergâhta yol yenileme çalışmaları devam ediyor.
Yeni dönem için 4 Milyar 150 Milyon TL’lik planlama
Büyükşehir Belediyesi, devam eden projelerle birlikte yol yatırımlarını artırarak sürdürmeyi hedeflerken, 20262027 yılları için planlanan ihaleli iş programının büyüklüğü 4 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, göreve geldiklerinden bu yana Muğla’nın her köşesine eşit ve adil hizmet götürme anlayışıyla çalıştıklarını, özellikle yol ve altyapı yatırımlarını önceliklerimiz arasına aldıklarını açıkladı. Başkan Aras, güçlü bir ulaşım altyapısı, hem vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırdığını, hem de kentin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.