Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar tekrar kapanacak mı? MEB'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması!

        Milyonlarca öğrenci koronavirüs salgını gölgesinde eğitimini sürdürüyor. Vaka sayısındaki artış endişe ile takip ediliyor. Anneler babalar ise yüz yüze eğitimin yeniden askıya alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki okulllar tekrar kapanacak mı?

        OKULLAR TEKRAR KAPANACAK MI?

        Milli Eğitim Bakanlığı "Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamalar, daha önce açıklamış olduğumuz kriterler doğrultusunda valiliklerimizin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edecek. Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek" açıklamasında bulundu

        REKLAM

        OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

        Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların kapanacağı tarih ile ilgili, "Öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." bilgisini paylaştı.

        Selçuk "Öğretmenlerimizin her bir öğrencimizin gözlerine bakarak derse başladığı yüz yüze eğitim esastır, bugün olduğu gibi gelecekte de vazgeçilmezimizdir.

        Yüz yüze eğitimi desteklemek için hibrit model, dünyadaki gibi ülkemizde de ihtiyaç hâlinde okullarımızın tamamlayıcısı olacaktır." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ