Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Oracle, Türkiye dahil 3 ülkede rüşvet verdiği için ceza ödeyecek - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yazılım devi Oracle hakkında Yurtdışı Yolsuzluk Uygulamaları Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle yürüttüğü soruşturmanın neticelendiğini duyurdu.

        SEC'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Oracle, iştirakleri aracılığıyla Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Hindistan'da resmi görevlilere rüşvet verdiği tespit edilen dosyayı kapatmak için 23 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Oracle 2016-2019 yılları arasında bu ülkelerde iş karşılığı rüşvet vermek maksadıyla özel fonlar oluşturdu.

        KALİFORNİYA GEZİSİ DÜZENLENDİ

        Bunun yanında Türkiye ve BAE'deki iştirakler rüşvet fonlarıyla Oracle politikalarına aykırı bir şekilde yabancı yetkililerin teknoloji konferanslarına katılmaları için ödeme yaptı.

        REKLAM

        Açıklamada Türkiye iştirakinin çalışanlarının bu rüşvet fonlarını, yetkililerin ailelerinin uluslararası konferanslara katılımı ve hatta aileler için Kaliforniya'ya yan geziler düzenlemek için kullandığı tespit edildi.

        SPK'YA TEŞEKKÜR EDİLDİ

        Oracle daha önce yine 2012'de benzer şekilde rüşvet fonları oluşturduğu için SEC'ten ceza almıştı.

        SEC açıklamasında soruşturmanın Samantha Martin ve Laura Bennett tarafından yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca yardımları için Türkiye'den Sermaye Piyasası Kurumu'na (SPK) teşekkür edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ