Özgür Özel: O seviyeye inmeyeceğim
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine düzenlenen saldırı sonrası yöneltilen eleştirilere ilişkin, "Kimin eleştirdiğini söylerim, bu gecenin konusu olur. O seviyeye inmeyeceğim. Ben orada sadece cümlenin bu kadarını alıp dinleyen kötü niyetli birkaç kalemşör tarafından eleştirilmiş olabilirim." dedi.
ABONE OLSözcü TV'de "Özel Röportaj" programına konuk olan Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özel, vefat eden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için AKM'de düzenlenen tören sonrası uğradığı saldırıyla ilgili olarak, soruşturmanın geniş şekilde sürmesi gerektiğini söyledi.
Saldırı sonrası yaptığı açıklamalar üzerinden siyaset bilimciler tarafından eleştirildiğinin ifade edilmesi üzerine Özel, şöyle konuştu:
"Kimin eleştirdiğini söylerim, bu gecenin konusu olur. O seviyeye inmeyeceğim. Ben orada sadece cümlenin bu kadarını alıp dinleyen kötü niyetli birkaç kalemşör tarafından eleştirilmiş olabilirim. Konuşmayı dinleyen herkes şunu biliyor; ben bugün kimseye 'Sen yaptın.' demem. 'Telef.' diyordu, bu telef kelimesiyle ilişkilendirilebilir ancak açtığı telefonla 'Oradan geri adım atacak.' diye görüyorum, bunun böyle olmasını umuyorum."
Özel, aynı gün eşinin, kızının adresinin paylaşılıp televizyonda hedef gösterildiğini belirterek, "O, her şeyi çok bilen, çok kahraman abi, 'Özgür Özel geri vites mi yapıyor?' diyor. O geri vitesi yedirirler adama. Geri vites yapacak Özgür Özel böyle mi konuşur? 'Bir daha elini boş yollamayın. Eğer mektubu okuyacağımı düşünüyorsanız buna cevabım meydandır, sokaktır.' diyor. Bunu söyleyen adama sen tutacaksın 'Özgür Özel geri vites mi yapıyor?' diyeceksin. Özgür Özel bile değil, iğrenç sözlerle, yakıştırmalarla. Tabii onu yayınlayan kuruluşun yayın politikasını da bir yere çerçevelemek lazım." dedi.