Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "CHP Gürsel Tekin ile halka dokunacaktı, parti zarar görecek"

        Bugün ilk kez toplanan yeni CHP Parti Meclisi MYK üyelerini seçti ve seçimden tüm Türkiye'yi şaşırtan bir sürpriz çıktı. CHP'deki mevcut statükoya karşı mücadele eden ve bu çerçevede devrim niteliğinde açılımlar yapan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu halkla buluşturan, genel başkanlığa giden yolda itici gücü olan Gürsel Tekin liste dışı kaldı. Tekin'in liste dışı kalmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşmayı eleştirmesi ve Önder Sav ile kurultay sürecinde yaşadıklarının etkili olduğu konuşuluyor. Bu tablo da CHP'nin kısa vadedeki parti içi politika hesapları nedeniyle orta ve uzun vadeli plitikaları ikinci plana attığı sonucunu yaratıyor. CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul'da oy oranını rekor seviyede arttırmasında büyük pay sahibi olan Tekin ise her şeye rağmen Kılıçdaroğlu'na desteğini yineliyor. Tekin, bugün Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "Kimseye kırgın değilim. Genel Başkanım 'İstanbul'a dön' dedi, ben de dönüyorum" şeklinde konuştu.

        Gürsel Tekin'in MYK dışında bırakılmasının ne anlama geldiğini ve bu durumun CHP'yi nasıl etkileyeceğini Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'le konuştuk. Övür, şunları söyledi:

        "Buraya gelinmesi kaçınılmazdı. Gürsel Tekin'in adaylık sürecinde bir ilişki kopukluğu yaşandı. Önder Sav'a karşı olan Gürsel Tekin kendi liste kurmaya kalktı. Kuramayınca bu noktaya geldi. Bundan sonraki demeçleri Gürsel Tekin'i bu noktaya itti.

        Tekin ve Kılçdaroğlu İstanbul'da başlayan değişim süreci açısından önemli bir aktördü. Bu aktörün CHP'den uzaklaşması partiye zarar verecek. Şu aşamada partiden istifa etmesi bile düşünülüyor. Tekin, kolu kanadı kırık bir aktör hale getirilecek. 'CHP halka dokunacak' deniyordu. Bu açıdan iyi bir isimdi. İstifa etmesini bekliyorum.

        Gürsel tekin kendi kafasında bir oyun kuruyordur. Ne yapacaktır, nasıl bir karar verecek? Yılların isimleriyle baş etmesi kolay olmayacaktır. Tekin'in aktif olmasından rahatsız olundu.

        Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket ediyor olsalardı o süreçte haberi olurdu, araları çok iyi olurdu. Kurultay öncesi süreçte kendi ilinde bile zayıf düştü. Bu tür sıkıntıları iyi değerlendiremedi, aceleci davrandı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ