Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Diyanet'ten cevap geçikmedi!

        Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ''Din görevlilerini, Diyanet'i ve Yüce Dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir'' dedi.

        Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ''din, Diyanet, Cuma Namazı ve İmam'' gibi kavramlar üzerinden İslam Dini'nin istismar edildiğini üzülerek müşahede ettiklerini ifade etti.

        Bütün Müslümanları kardeş sayan İslam Dini'nin, ayrımcılığa şiddetle karşı olduğunu vurgulayan Ünal, cuma namazının nasıl ve ne şekilde kılınacağının yüzyıllar öncesinden ortaya konulduğunu, dini kitaplarda da bu bilgilerin mevcut olduğuna işaret etti.

        Anayasal kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının görevinin de İslam Dini'nin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu belirten Ünal, bunun din görevlileri aracılığıyla sunulduğunu hatırlattı. Ünal, şunları kaydetti:

        ''Din görevlileri ülkemizin her yerinde görevini yerine getirirken cemaatin ırk, dil, felsefi düşünce, mezhep ve siyasi görüşlerine bakmadan dinin ortak, birleştirici ve bütünleştirici emirlerini anlatırlar. Mevzuat çerçevesinde görev yaparlar ve 'din kisvesi' adı altında İslam dışı bir şey söylemezler. Din görevlilerini, Diyanet'i ve Yüce Dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir. Dinin özünde tevhid vardır, bölünmek, parçalanmak yoktur'' ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ