Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Sistem asker kaçağı üretiyor"

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sistemin asker kaçağı ürettiğine dikkat çekerek, Genelkurmay lojmanında oturup asker kaçağı olanlar bulunduğunu savundu. Destici, buna göz yumulduğunu ileri sürdü.

        Partisinin il başkanları toplantısında gündemi değerlendiren Destici, bedelli askerliğe en başından beri karşı olduklarını söyledi. Sorunun sistemde olduğunu dile getiren Destici, "Sistem asker kaçağı üretiyor. Genelkurmay lojmanında oturup asker kaçağı olan var. Devletle iş yapıp asker kaçağı olan var. Demek ki buna göz yumuluyor." diye konuştu. Türkiye'de 60 milyonluk kesimin açlık sınırı içerisinde yaşadığını hatırlatan Destici, bedel olarak istenen 30 bin liralık ücreti kimsenin ödeyemeyeceğini söyledi. Destici, çözüm olarak sağlık koşulları göz önünde bulundurulmak şartıyla 30 veya 25 yaşın üzerinde olan herkesin faydalanabileceği ve iki ay temel askerlik eğitiminin olduğu bir düzenleme ile sorunun çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.

        "BAŞÖRTÜLÜLER DE VİCDANİ RETÇİ OLSUN"

        Vicdani retin İslam ahlakıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Destici, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu konuyu dayattığını vurguladı. Vicdani rete destek veren kesimlerin Yehova Şahidi, ateist, zerdüşt ve PKK terör örgütü mensupları olduğunu söyledi. 118 kişilik vicdani retçilerin ciddiye alındığını, ancak milyonlarca başörtülü kızların ciddiye alınmadığını belirten Destici, başörtülü kızların da vicdani retçi olması gerektiğini söyledi.

        Destici, şöyle konuştu: "Bu ülkede milyonlarca genç kızımız lisede başörtülü okumak istiyor, kamuda çalışmak istiyor, 118 kişi ciddiye alınıyor da milyonlarca kişi neden ciddiye alınmıyor? İslam inançtan sayılmıyor mu? Bir zamanlar imam hatipler birilerinin arka bahçesi sayılıyordu. İrtica gelecek, şeriat geliyor yaygarası yapılıyordu, şimdi o da yok. Neden milyonlarca genç görmezden geliniyor?"

        "CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA EN ÇOK DAYAĞI ANADOLU İNSANI YEDİ"

        Son günlerin gündem maddesi Dersim olayı hakkında da konuşan Destici, son 200 yılda büyük katliamların yaşandığını söyledi. Destici, "Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Mora'da yaşanan katliamları hepimiz biliyoruz. Mora katliamını okurken gözü yaşarmayanımız var mı?" diye sordu. Destici, Cumhuriyetin ilk yıllarında ve İnönü döneminde de sıkıntıların devam ettiğini vurgulayan Destici, "Bu zulümlerden en çok dayak yiyen Anadolu insanıdır. Anadolu insanı Kur'an okumaktan men edilmiş. Başına takke taktığı için coplanmış. Ezan Türkçe'ye çevrilmiş. Camiler, medreseler, Kur'an kursları kapatılmış. Kadınların başındaki örtüler zorla çıkarılmış. Anadolu'nun her tarafında zulümler yapılmış. Biz hangi mezhepten gelirse gelsin, hangi etnik kökenden olursa olsun yapılan zulümlerin hepsine karşıyız. Bu zulümleri kim yapmışsa doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Sahte kahramanlara ihtiyaç yok." ifadelerini kullandı.

        Destici, doğruların genç nesillere anlatılmasının önemine dikkat çekerek, "Dersim konuşulacaksa Musul ve Kerkük, Batum, Azerbaycan'ın neyin karşılığında Türkiye sınırları dışında bırakıldığını da bu ülkenin çocukları hiçbir zaman öğrenemediler." dedi. Destici, tartışmaların toplumu gererek yapıldığını vurgulayarak "Yeni Maraşlar, yeni Çorumlar yaratma gayreti içerisinde olanları lanetliyorum." diye konuştu.

        "YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI GÜNDEMİN ALTINDA KAYBOLDU"

        Yeni anayasa çalışmalarının gündemin altında kaldığını vurgulayan Destici, "Anayasa çalışmaları başlamadan bitti. Yeni anayasa demek, özgürlük, emek demek. Yeni anayasa demek yeni siyasi partiler kanunu demek, yeni seçim kanunu demek, yeni anayasa demek, laikliğin yeniden tanımlanması demek. Bunlar kendi konumlarını kaybedecekleri bir anayasa istemezler. Kesinlikle samimi değiller." şeklinde konuştu.

        Son dönemde yapılan operasyonların milletin gözünü boyamaktan öteye gitmediğini iddia eden Destici, "Terörün kökünü kazıyacak önlemler alınmadı." şeklinde konuştu. KCK operasyonlarına desteğini tekrarlayan Destici, "KCK, PKK'yı da içine alan bir devlet yapılanmasıdır. PKK da KCK'nın bir birimidir. BDP de KCK'nın orta sınıf bir siyasi yapılanmasıdır." diye konuştu.

        Konuşmasında, atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çeken Destici, kendisinin de öğretmenlik yaptığını dile getirerek, öğretmenlerin sıkıntılarını çok iyi bildiğini söyledi. Hükümete yüklenen Destici, seçimlerden önce 55 bin öğretmen atama sözü verilmesine rağmen bunun yerine getirilmediğine dikkat çekti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ