Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözümüne yönelik sürecin değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair önergeyle ilgili, "Dün Parlamento'da kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. AKP'nin verdiği araştırma

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözümüne yönelik sürecin değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair önergeyle ilgili, "Dün Parlamento'da kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. AKP'nin verdiği araştırma önergesinin Anayasanın ve içtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM'nin farklı bir konuma, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz" dedi.

        Kılıçdaroğlu, TÜSİAD yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        TÜSİAD'ın yeni yönetimini yürekten kutladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her zaman olduğu gibi Türkiye'nin sorunlarına duyarlı bir sivil toplum kuruluşu. Ekonomiyi, içeride yaşanan, dünyada yaşanan sorunları, beraber değerlendirme fırsatımız oldu. CHP olarak bizim görüşlerimiz nedir, bu konuda bilgi verdik. İçeride yaşanan sorunlar konusunda, demokrasi konusunda hatta üniversiteler gibi biraz daha alt ayrıntılara da inerek düşüncelerimizi kendilerine aktardık" dedi.

        Görüşmeden son derece mutlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, TÜSİAD ile ülke sorunlarına gösterdikleri duyarlılıklar konusunda ortak çalışmalarının ve görüş alışverişinin süreceğini kaydetti.

        Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Buna ilişkin değerlendirmeniz ne olacak? Bu kabul edilen sizin önergeniz mi" sorusu üzerine şunları söyledi:

        "Dün Parlamento'da kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. Bu konudaki değerlendirmemi grup toplantısında yapmıştım ve Sayın Cemil Çiçek'e bir çağrıda bulunmuştum. AKP'nin verdiği araştırma önergesinin Anayasanın ve içtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM'nin farklı bir konuma, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tepkimizi de Parlamento görüşmeleri sırasında arkadaşlarımız verdiler."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ