Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Eskişehir’de 3 gün önce ‘Ebola’ şüphesi ile hastaneye kaldırılan bir kadın ile, aynı şüpheyi taşıyan iki kişinin de tahlil sonuçları negatif çıktı

        Yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi’ne ‘Ebola’ şüphesi ile kaldırılarak tedavi altına alınan 68 yaşındaki Tevhide Ş. ve aynı şüphe ile hastanede tedavi altına alınan 2 kişinin incelemeleri sonuçlandı. Üç Ebola şüphesi ile tedavi gören hastanın da teşhisleri negatif çıktı.

        Tevhide Ş.’nin bir süre evvel umre vazifesinden dönmesi, Ebola konusunda şüpheleri artırmıştı.İHA

        DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ ZATTÜRE ÇIKTI

        Göksel GÜRSOY / HABERTÜRK

        Domuz gribi şüphesi iddiasıyla tedavi altına Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde görevli hemşirede zatürre çıktı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, "Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire M.Y. gribal enfeksiyon ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gözlem altına alınan M.Y.'den alınan numuneler, İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi ancak gelen sonuçlarda viral kaynaklı zatürre teşhisi çıktı. Hastamızın tedavisine başladık ve şu an durumu gayet iyi. Tedbir için her türlü önlemi aldık" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ