Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ömer Özkan yüz nakli Akdeniz Üniversitesi

        Başarılı uzuv nakilleri ile gündeme gelen AÜ Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın tarihi yüz nakli ameliyatından 6 yıl önce Antalya'nın Manavgat ilçesinde patos makinesine saçlarını kaptırarak yaralanan Ayşe Karan'a, saçlı deri, göz kapakları, kaşları, alnı ve kulaklarınının 12 saatlik operasyonla yerine diktiği öğrenildi.

        İki kol, rahim ve son olarak yaptığı yüz nakli ile son günlerde adından sıklıkla bahsettiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 6 yıl önce yaptığı ameliyatla yeniden gündeme geldi. Prof.Dr. Özkan'ın 6 yıl önce Antalya Manavgat ilçesinde yaşayan Ayşe Karan'ın, patos makinesine saçlarını kaptırması sonucu kopan saçlı derisi, göz kapakları, kaşları, alnı ve kulaklarını yerine diktiği öğrenildi. Karan'ın kaybettiği organlarını 12 saatlik bir operasyonla yerine dikilirken yapılan operasyonun, yapılan yüz naklinden daha zor olduğu belirtildi.

        BİLİMSEL KONGRELERDE ANLATILDI

        6 yıl önce yapılan ameliyatın dünya literatürüne girdiğini ve bilimsel kongrelerde anlatıldığını belirten Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Hastamız 6 yıl önce ağır bir vaka olarak geldi. Göz kapakları, kaşlar kulak ve saç hasarlıydı. Ameliyattan başka bir alternatifimiz de yoktu. Tekrar saçın nakledilmesi gerekiyordu. 12 saatlik bir ameliyattı. Ameliyat başarılı oldu ve Ayşe'nin hayatı değişti. Yüz nakli kadar zor bir ameliyat. Dünya'da yapıldığı zamana bakıldığında bilimsel olarak tartışılır ve sunulur. Şu anda hiçbir şey olmamış gibi. Hayatına aynı şekilde devam ediyor" dedi.

        MEZARIMI HAZIRLAMIŞLARDI

        Yaşadığı olay sonrası akrabalarının kendisi hastaneye gelirken mezar açtığını belirten Karan, "Eski halime dönmeyi hayal bile edemezdim. Prof.Dr. Ömer Hoca (Özkan) olmasaydı, ya mezardaydım ya da herkesin korktuğu biriydim. Yüzüm, Uğur Acar'dan daha kötüydü. Öleceğimi düşündükleri için mezarımı bile kazmışlar. Prof.Dr. Ömer Özkan sayesinde hem yüzüme, hem de sağlığıma kavuştum. Kopan parçalar arkamdan buz kabı içinde 4 saatte hastaneye gelmiş. Bu zaman kadar 8 ameliyat geçirdim. Şimdi çok mutluyum. İlk yüz naklinin temelini demek ki o zaman atılmış. Allahtan sonra Prof.Dr. Ömer Özkan'a güveniyorum" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ