Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Beklediği kalp bulundu

        Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla total yapay kalp takılan ve yaklaşık 2 yıldır nakil bekleyen Hülya Usta'ya kalp bulundu.

        Gerçek bir kalbe sahip olacağı günü bekleyen ve sırtında taşıdığı çanta şeklindeki ünite ile hayata tutunan evli ve 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Hülya Usta, kalp nakli olmak için Amasya Sağlık İl Müdürlüğüne ait UMKE aracı ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

        Sağlık İl Müdürü Ömer Deniz, kendisi ile irtibat kuran Usta'ya Ankara'ya ivedi bir şekilde ulaşabilmesi için araç tahsis ettiklerini söyledi. Deniz, "Akşam saatlerinde Usta, bize ulaşarak Ankara'dan kalp nakli için kendisine haber geldiğini iletti. Bizde ilgili yerlerle görüşerek bir UMKE aracını Hülya Usta'ya tahsis ettik. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınacak kalbin Ankara Üniversitesi Cebeci Kalp Vakfı Hastanesinde Usta'ya nakledileceğini biliyoruz" dedi.

        Hülya Usta, ise heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade ederek herkesten dua beklediğini söyledi.

        Hülya Usta, Ankara Üniversitesi Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olmuştu. Bu ameliyatla Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 19'uncu kadın hastaya elde taşınabilen total yapay kalp nakli yapılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ