Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme 7 ayda 60 kilo verdi, diyetisyen , Diyetisyen Berna Ertuğ

        Antalya'da diyetisyen eşliğinde 7 ayda 60 kilo vererek 150 kilodan 90 kiloya düşen 25 yaşındaki Engin Bakacak, "Şimdi aynada gördüğüm yeni kendime alışmaya çalışıyorum" dedi.

        Burdur Bucak'ta yaşayan Engin Bakacak, aşırı kiloları sosyal yaşamını olumsuz etkilediği ve hareket etmekte zorlandığı için önce kendi yöntemleriyle kilo vermeyi denedi. Ancak verdiği kiloları fazlasıyla geri alan Bakacak, tartıda 150 kilo olduğunu öğrenince zayıflamak için profesyonel destek almaya karar verdi.

        Obezitenin bir hastalık olarak tedavi edilmesi gerektiği düşüncesiyle yola çıkan Engin Bakacak, diyetisyenlerinden Berna Ertuğ'a başvurdu. Uygulanan beslenme programı sayesinde 7 ayda 60 kilo veren Bakacak, sağlığına kavuştu.

        KİLOLARI YÜZÜNDEN SAĞLIĞI BOZULDU

        Engin Bakacak, "Aşırı şişmanlığın sağlığımı nasıl olumsuz etkilediğini, önüme gelen test sonuçlarında gördüm. İnsülin direnci seviyem çok yüksekti. Karaciğerimde de ciddi yağlanma vardı" dedi. Daha önce kendi kendine uyguladığı diyetle sadece ekmek yemediğini ve bu şekilde verdiği 20 kiloyu daha sonra 30 kilo olarak geri aldığını anlatan Bakacak, "Diyetisyen tarafından verilen program sayesinde daha önce ne kadar yanlış beslendiğimi anladım. Oysa Berna Hanım örneğin ekmeği her öğünde tüketmemi istedi. Ekmeğin diyete yardımcı bir gıda olduğunu söyledi. Daha az ama besin değeri yüksek gıdalarla gerçekten doyarak kilo vermeye başladım. Sonunda da 60 kilo vermeyi başardım. İnsülin direncim ve karaciğerimdeki yağlanma normal seviyeye indi" diye konuştu.

        YENİ GÖRÜNTÜSÜNE ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR

        Yeterli miktarda su tüketiminin önemini anladığına da vurgu yapan Engin Bakacak, "Beslenme programı öncesinde yeterli miktarda su içtiğimi düşünüyordum. Ancak sonra bu miktarın vücudumun ihtiyacı olan suyu karşılamadığını öğrendim. Bu sayede metabolizmamın yavaş çalışmasına neden olan alışkanlıklarımı değiştirdim. Günlük 1 saatlik yürüyüşler artık hayatımın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şimdi aynada gördüğüm yeni kendime alışmaya çalışıyorum. Sağlıklı yaşamanın ne anlama geldiğini artık biliyorum" dedi.

        Engin Bakacak'ın 7 ayda verdiği 60 kilonun 42'sinin yağdan gittiğini belirten Diyetisyen Berna Ertuğ ise "Kilo verdikçe enerjisinin artması, daha dinç, neşeli olduğunu fark etmesi onu daha da motive etti" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ