Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Şenol Güneş, Milli Takım'daki 2. döneminde yine tarih yazdı! - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Takım'da ikinci dönemini geçiren teknik direktör Şenol Güneş, yine tarih yazdı.

        2

        Milliler, İzlanda ile 0-0 berabere kalarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı bitime 1 maç kala garantilerken tüm Türkiye sevince boğuldu.

        3

        Mart ayında Beşiktaş'la birlikte A Milli Takım'ı çalıştırmaya başlayan Şenol Güneş, 1 Haziran 2019'dan itibaren ise siyah-beyazlılardan ayrılıp resmen ay-yıldızlıların başına geçmişti.

        4

        2002 ile 2004 arası çalıştırdığı A Milli Takım'a 15 yıl sonra geri dönen Güneş, tüm Türkiye'nin kalbini fethetmeyi yine başardı.

        5

        Son yıllarda krizlerle ve skandallarla anılır hale gelen A Milli Takım'ı yepyeni bir çehreye kavuşturan Güneş, herkesin gurur duyduğu bir oyuncu grubu oluşturdu.

        6

        Tecrübeli ve genç isimlerin muhteşem uyumu ile gelen başarılı sonuçlar, Türkiye'nin futbolda yeniden adından söz ettirmesini de sağladı.

        7

        5'TE 5'LE BAŞLAYAN İLK HOCA

        Güneş, A Milli Takım'daki ilk 5 maçında 5 galibiyet alırken tarihimizde bunu başaran ilk milli takım hocası oldu.

        8

        Güneş ayrıca kötü günler geçiren ay-yıldızlıların 2019'daki ilk galibiyetine de imza attı.

        9

        SADECE 1 KEZ YENİLDİK!

        Güneş yönetiminde 9'u resmi 11 maça çıkan A Milli Takım, 8 galibiyet ve 2 beraberlik alırken sadece 1 kez kaybetti.

        10

        Milliler, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda muhteşem bir performans sergilerken tek yenilgisini İzlanda'dan aldı.

        11

        Ay-yıldızlılar, tarihinde Fransa'yı ilk defa Güneş yönetiminde devirirken rakibiyle deplasmanda da berabere kaldı. İç sahada Horozlar'a karşı ilk gollerimizi de Güneş'le kaydettik.

        12

        MUHTEŞEM SAVUNMA

        Milliler, elemelerde 16 kez rakip fileleri havalandırırken savunmadaki başarı ise dikkat çekti. Güneş yönetiminde A Milli Takım, 9 maçta sadece 3 gol yedi.

        13

        Milli Takım, 7 maçta kalesini gole kapatırken 55 takımın yer aldığı elemelerde en az gol yiyen 5. takım oldu.

        14

        LİDERLİK BİZİM ELİMİZDE

        A Milli Takım, İzlanda ile berabere kalarak turnuvaya katılmayı garantilerken liderliği ise Fransa'ya bıraktı.

        15

        Ay-yıldızlılar, Fransa'nın kalan 2 maçında puan kaybetmesi ve Andorra'yı da yenmesi halinde Güneş yönetiminde EURO 2020'ye lider olarak katılma onurunu yaşayacak.

        16

        15 YIL SONRA GÖREVE GELMİŞTİ

        Milli takımdaki ilk dönemine 16 Ağustos 2000'de başlayan Güneş, Ay-yıldızlı ekibin 12. Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj maçlarında Letonya'ya elenerek Portekiz'deki finallere gidememesinin ardından 22 Mart 2004'te görevinden alınmıştı.

        17

        Deneyimli teknik adam, milli takımdaki ilk döneminde son maçına 18 Şubat 2004'te Adana'da Danimarka ile oynanan ve 1-0 kaybedilen özel maçta çıktı.

        18

        A Milli Takımın başında 16 Ağustos 2000'deki Bosna Hersek mücadelesiyle ilk maçına başlayan Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekip ile toplam 55 karşılaşmaya çıktı.

        19

        Şenol Güneş'in, ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıktığı 55 maçta milliler, 28 galibiyet, 13 beraberlik, 14 de yenilgi aldı.

        20

        Türkiye, Güneş yönetiminde toplam 84 gol atarken, kendi kalesinde de 51 gol gördü.

        21

        DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

        Şenol Güneş yönetimindeki A Milli Takım, 2002 yılında Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Dünya Kupası'nda üçüncü olarak tarihindeki en büyük başarıyı elde etmişti.

        22

        UEFA'nın resmi internet sitesinde düzenlenen ankette 2002'nin en iyi teknik adamı seçilen Şenol Güneş, aynı zamanda, 2003 yılında Fransa'da yapılan 6. FIFA Konfederasyon Kupası'nda da ay-yıldızlı ekibi üçüncülüğe taşımıştı.

        23

        KALECİLİKTE DE BİR EFSANE

        Güneş, futbolculuk döneminde kaleci olarak görev aldı. Trabzonspor'un 6 şampiyonluğunda da 1975-1984 arasında 6 şampiyonluk yaşadı.

        24

        Türk spor tarihinde birinci ligde 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek en uzun süre gol yememe rekorunu kendi adına yazdırdı.

        25

        31 KERE MİLLİ OLDU

        Türk Milli Takımı'nın formasını ilk kez 31 Ekim 1976 tarihinde Malta'ya karşı giyen Şenol Güneş milli takımın formasını 31 kere (5'ini kaptan olarak) giydi.

        26
        27

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ