Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe - Bayern Münih maçını değerlendirdi: "Bir musibet bin nasihatten iyidir" - Audi Cup - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Almanya'da Bayern Münih ile Audi Cup'ta karşı karşıya gelirken Allianz Arena'da 6-1'lik skorla mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin ortaya koyduğu futbol eleştiri toplarken Serdar Ali Çelikler, Bayern Münih - Fenerbahçe mücadelesini değerlendirdi.

        2

        Çelikler, önceki yazılarında olduğu gibi Fenerbahçe'ye transfer gerektiğine vurgu yaptı. Çeliklerin değerlendirmesi şöyle:

        "Sürekli okurlarım bilecektir, son 4 yazımın tümünde "Kadro eksikliği"nden;

        3

        'Takıma sadece stoper ve 6 numara değil, kaleci ve kanatta topu tutabilecek bir isim de lazım' diyorum. Başkan Ali Koç'a sesleniyorum, 'Transferlerin iyi değil' diyorum.

        4

        Geçen sezon sonunda Obradovic'in şampiyonluğu kaybedeceğini öngördüğüm gibi takıma en az 4, bence 6 takviye yapılması gerektiğini söylüyorum.

        5

        Geçen sene Obradovic gerçeğinde olduğu gibi bugün de Bayern Münih karşısında gerçek ortaya çıktı.

        6

        Aslında Aykut Kocaman'la beraber başlayan bir durum var Fenerbahçe'de.. Vasatı iyi sanmak hastalığına tutuldu camia.

        7

        Vasatı yüceltme saçmalığı DNA'sını bozdu kulübün. Rıdvan'ı Erdi'si Aykut'u ve Orhan'ı varken "Yetmez, Rize'den Hasan Vezir'i de alalım" diyen camiadan bugünlere gelindi. Bir günün sorunu değil yani.

        8

        Allahyar ile Murat Sağlam ile hayal kurarsınız.

        Zajc'ı hatta Frey'i büyük topçu sanan Batuhan Hakçıl aklı ile bu kadar olursunuz.

        Demiyın'ınız ile Reyes'e Benzia'ya anlam yüklersiniz.

        9

        Siz de başkan olarak işi bilmiyor, işi bildiğini sananların etkisinde kalıp gerçekten uyaranları dinlemez; Ayuv'u iyi futbolcu sanırsanız bu sonuçlar normaldir.

        Bu musibet umarım bin nasihatten evla olur.

        10

        İyi futbol iyi futbolcu ile oynanır gerçeği artık kafaya 'dank' eder.

        F.Bahçe bu maça Livakoviç (Olsen), Isla, Kjaer, Jesus, Kolarov, L. Gustavo, Emre, Kruse, Ben Arfa, Moses, Vedat (Balotelli) kadrosuyla çıksa skor böyle mi olurdu?

        11

        Kadro en önemli şey olmasa 10 yılda 8 şampiyonluk alan Fatih Terim Falcao'ya - Seri'ye hatta Cenk Tosun'a bu kadar ısrar eder miydi?

        12

        İki stoper ve Kolarov, Luiz Gustavo ve Ben Arfa gibi kanat forveti şart oğlu şart.

        İkinci santrfor fırsat günlerini beklese de olur.

        13

        Madem Demiyın'inız büyük adam, Jailson ve Zajc'ı satsın kaynak yaratsın.. Ama bu 'musibet'ten ders alınsın.

        14

        Çelikler'in bundan önceki "Ali Başkan takımın yeterli değil" başlıklı yazısı ise şöyleydi:

        "Ali Koç, yüksek divan toplantısında birkaç konuya temas etti. Bir çoğunda hemfikiriz. Ama futbol takımının yeterliliği konusunda ne yazık ki başkana katılmam mümkün değil"

        15

        "Geçen sene anlattık.. 11 transferin hepsi ama hepsi patlak dedik. Islam Slimani hariç alınanların tamamının kağıt üzerinde de 'bomba' olduğunu anlattık. Devre arasında alınan 5 isim içinde Moses ve Serdar Aziz dışında takıma katkı verecek isim olmadığını söyledik. İşte Tolgay - Zajc - Sadık.. Zaman içerisinde Moses'ten de gelecek yıl dahi bir şey beklenmemesi gerektiğini ifade ettik."

        16

        "Şimdi de diyorum ki ne yazık ki Ali Koç'a katılamıyorum. Kendisinin ifade ettiği gibi 2 stoper - bir 6 numara ve bir forvet alınsa dahi kadro tam anlamıyla kaliteye kavuşabilir mi tartışılır"

        17

        "Bence kaleci ve kanatta oyun kurabilme özelliği olan, sırtını çizgiye dayayıp topla içeri kat edebilen bir isim şart. Deniz Türüç gibi Ben Arfa gibi Babel gibi Reus gibi Feghouli gibi Beşiktaş'taki ilk senesindeki Sosa gibi.."

        18

        "Başkanın bahsettiği 2 stoper bir 6 numaranın da kalitesi çok mühim. Misal Kolarov - Kjaer ya da Jesus gibi isimler ise stoperler tamam. Skrtel ise değil mesela"

        19

        "6 numara Luiz Gustavo ise M'Vila ise tamam. Ama Amadou ise değil mesela. Forvet kim olacak? Diego Costa ise Ben Arfa ise tamam"

        20

        "Muslera - Marcao - Seri / 6 numara - Banega yahut Belhanda ve Babel / Feghouli / Falcao'dan omurga oluşturması muhtemel rakibinize karşı ancak yakın kalite ile mücadele edebilirsiniz.."

        21

        "Yani demem o ki sayın başkanın geçen sene düştüğü hataya düşmesinden, Ayuv'u falan iyi transfer sanmasından endişeliyim. Umarım endişelerim yersizdir... 4 transfer tamamlansın yeniden tartışırız.."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ