Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sermaye Piyasaları'ından Haberturk.com'a çifte ödül - İş-Yaşam Haberleri

        Bu yıl 5. kez verilen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Sermaye Piyasaları Ödülleri sahiplerini buldu. Ciner Medya Grubu, Haberturk.com'a 2 olmak üzere 3 ayrı ödül kazandı. Habertürk Finans Editörü Rahim Ak 'Pandemi Gölgesinde Büyük Finansal Dönüşüm' başlıklı haberi ile 'Sermaye Piyasası Haberi Ödülü'nün sahibi oldu. Habertürk köşe yazarı Gökhan Şen, 3 bölümden oluşan yazıları ile Basın Ödülü alırken Bloomberg HT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programı da Basın Ödülü'ne layık görüldü.

        Habertürk Finans Editörü Rahim Ak, faiz oranlarının düşmesinin yanı sıra pandemi döneminin etkisiyle borsaya yeni 350 bin yatırımcının geldiği ve finansal okur yazarlığı olmayan bu yatırımcıların küçük şirket hisselerine yönlendirilerek borsa şirketlerinde anormal fiyat hareketleri oluştuğunu konu alan, içinde manipülatörlerin yöntemlerinin ve fiyat bazlı analizlerin yer aldığı 7 haberden oluşan bir yazı dizisi hazırlamıştı. Ödüle layık görülen haber, bu ses getiren yazı dizisinin bir parçasıydı.

        SPK ve Borsa İstanbul konunun Habertürk.com tarafından gündeme taşınmasının da etkisiyle harekete geçip yatırımcıları bilgilendirme metinleri yayımladı. Özellikle Twitter'da manipülatif amaçlı yapılanmalar kuranlara cezalar yağdı.

        Basın Ödülleri kategorisinde Sermaye Piyasası Yazarı Ödülü'nün sahibi ise Habertürk köşe yazarı ve Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Şen oldu.

        Gökhan Şen, 3 bölümden oluşan yazılarında borsanın kolay lokma olmadığını ve burada var olabilmek için yatırımcıların yapması gereken doğruları, yatırım yapmaya karar vermiş tasarruf sahipleri için aracı kurumların, borsanın ve düzenleyicinin neler yapmaları gerektiğini değerlendirmişti. Ayrıca yine Ciner Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Bloomberg HT kanalı da bir programı ile ödüle layık görüldü. Basın Ödülleri kategorisinde Sermaye Piyasası TV Programı Ödülü-2019’u Bloomberg HT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programı kazandı.

        İŞTE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN HABER DİZİSİ VE KÖŞE YAZILARI

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ